Italien - Milano

Om man får möjlighet att åka och jobba i så många länder som jag så får man ibland ta sig friheten att sova en natt extra. Bara för att hinna uppleava lite oxå.
Så vi tog oss till Milano på fredagskvällen. Där visade i verkligen vilka turiser vi var. Upp med kartan där vi hade ringat in alla sevärdheter vi ville hinna med.

Självklart fick vi med både shoppingcentrats mecka Galleria Vittorio Emanuele och den 500 år gamla Katedralen II Doumo. La Scala och mycket annat.
Nu vill man ju bara se ännu mera av Italien. Rom, Venedig, Florens.. allt lockar en reselysten tjej.

                

Italien - Bergamo

På torsdagskvällen blev vi utbjudna på en liten tur. Fick se staden Bergamo och en väldigt fin utsikt.
Inte nog emd det. Blev serverade friterad val hjärna och fisk lever till förrätt. Inget jag gav mig in på. Mne nu har jag sett det =)
Till huvudrätt beställde jag pasta med räkor. Lätt ju gott. Men i Italien var det inte riktigt vad jag hade tänkt mig.
Pastan såg fantastisk ut men räkor.. hmm. Det kom ut två kräfthuvuden som var delade på mitten. Meningen var att man skulle äta den gröna geggan som var där i. Glöm det. Min italienska värd fick lägga en servett över så jag slapp se det. För jag ville ju inte stirra in i de ögonen.
Till dessert fick vi choklad mousse och det var den godaste jag någonsin ätit så allt annat försvann.....

Men här lite bilder på min rundvandring!
     


Italien - Busnago

Fick nöjet och framförallt äran att åka till Italien för en veckas jobb. Besökte den lilla byn Busnago som ligger några mil öster om Milano. Veckan bestod av mycket jobb men naturligtvis hann vi med lite roliga saker oxå.

Bla var jag ute och gick några kvällar och spanade in det otroliga landskapet. Och sedan var det ju skönt oxå att det fortfarande va runt 28C och strålande sol medans det regnade här hemma i Göteborg.
       
                

Sedan blev det ju ett kort som jag fortfarande inte har en aning om vad jag igentligen tycker om. Men lite häftigt är det allt.. Eller??
                                              


Naturen

Många bilder blir det i mitt vardagsliv. Både därför att jag reser ganska mycket men oxå för att jag bara äskar att leka med kameran. Köpte mig en ny under julen och nu börjar jag starkt funderar på att ta en fotokurs. Kanske skulle önska mig det i födelsedagspresent. Eller rent av någon som kan hjälpa mig??

Här är en bild från Italien, första dagen jag kom dit. Kunde inte motså vad naturen har att erbjuda!!
                                         

Smögen

Sista stoppet på vår "livet på en pinne" -resa var i Smögen. Fick inte högst poäng på listan men några skratt fick vi allt. Åt en helt otrolig middag med räkor & vin. Vi hade en fantastisk utsikt över bryggan.
Att vi sedan betalade 200kr i inträde till ett meningslöst disco hamnar på minneslistan.

              

Koster

Att bo på bed & breakfast är speciellt, man kommer hem till någon helt främmande och lånar deras hem för en dag eller två. Men visst blir det oftast bra och väldigt mysigt. Vi hittade ett hus på sydkoster där vi tog in två nätter. Koster är ju helt fantastikst på sitt sätt. Luften känns så ren, havet omger en av en otrolig känsla och man kan bara må bra. Lite av en rehab-känsla intog oss.

Här blev det mysiga kvällar ute även om vi fick lite regn. Och sov ikapp det vi missat under de andra nätterna.
Tog oss runt på cykel, vilka upptäcksfärder man kan göra om man inte bryr sig om att ska vandra på vandringsleder och cykla på vägar.

                                     
                                                
          

Kultur

Vi fick ju flika in lite mera kultur när vi körde runt i den svarta faran.
Så det blev ett besök på en gravplats från långt illbax i tiden. Faktiskt ingen aning om när men lite kultur fick vi allt. sedan återgick vi till det vi är bra på... Shopping. Stannade på Tanums loppis.

OCh som inte detta vore nog. Varje gång vi körde lite fel hamnade vi vid skyltar som tar en till Dingle. Så alla som tror att alla vägar bär till Rom kan börja tänka om. Det är Dingle som alla vägar bär till =)
                  
                                   


Grebbestad

Färden för två väldigt glada tjejer gick vidare till Grebbestad. Denna lilla by som jag skulle vilja kalla den, vann mitt hjärta direkt. Hit kommer jag att återvända flera gånger i mitt liv. När man sätter sig på bryggan emn en kop kaffe förstår man vad folk pratar om när de säger västkusten är bästkusten. Detta är helt fantastikst. Här spenderade vi två nätter. Men bägge kvällarna landade vi på "Röde Orm" som helt klart var ett höjdarställe.

Kväll ett träffade vi lite andra kompisar och åt en middag på en skaldjursresturnag. Alldeles för mycket pengar gick dit men skoj hade vi!!
Killarna de kommer och går det är ju ett som är säkert. Här stötte vi på folk från alla ändar=  Örebroare, Smålandstenar, Borås, Köpmansbro, Dals-Ed, Karlstad, Norge, Jönköping. Alla med blandade resultat för kvällen.

Dagen tillbringarde vi på en klippa och såg till att få lite färg. Det ska ju synas att vi har semester.
Och självklart fick vi in lite shopping oxå. Skulle ge oss på engångsgrillarna en kväll til och även denna gång fick vi ta hjälp av en manlig själ.
Kväll två fick vi känna på hur det var att vara groupie till ett killband. Fnissiga killar delade samma vandrarhem som vi och snacka om att kvällen blev perfekt!!

                        

RSS 2.0