Stövlar

Idag gick jakten vidare på ett par stövlar.
Mina svarta älsklings stövlar har gjort sitt och sagt till om det ordentligt. Så i två veckors tid har jag besökt alla stadens skoaffärer och några till. Men med tjocka vader är det ett uppdrag endast för den starke....
Jag trodde att prova behå var det värsta i shoppingvärlden man kunde göra men jaga stövlar är en tajt tvåa.

Man gå in i butiken. Ser alla stövlar, det finns ju ett brett utbud och man känner hoppet. Självklart ska någon av dessa passa mig. Kollar igenom dem och provar de snyggaste... Men nä, Det går inte att stänga dragkejan ända upp.
En väldigt trevlig expedit (manlig och snygg dessutom) skulle nog försöka uppmundta mig; Du har för små fötte mot dina vader...HAHAHA jo det är ju just det. Tog det inte riktigt som en komplimang!
Så med storlek 37 i skor får man ha väldigt smala vader. Hade jag haft 39 i skor skulle allt löst sig men inte så lätt ska vi itne ha det.

Så efter alla dessa prövningar så har jag faktikst inhandlat ett par. Helt otroligt!! Nu står de i hallen och bara väntar på att bli använda.
.
Puss & Kram Antionetta

Jultomtar...

....i hela mitt hem just nu. Det är så mysigt. Advenstljusstaken är i fönstrena, julgardinerna på plats (yes fönster är putsade innan)
Tomteparaden stå där den ska och alla versioner av tomtar ni kan komma på pryder mitt hem.
Det är bara 4 veckor kvar till jul...Så det är bara att sätta igång och mysa.

                                                                                    


Puss & Kram Antionetta


Saknar solen

Det är vetenskapligt bevisat (har jag hört) att vi människor behöver solen och dess ljusstrålar.
Jag kan helt klart instämma att jag behöver den. JAG SAKNAR SOLEN!!!



Puss & Kram Antionetta

Inte bara mitt ego....

... som blir skadat ibland.
När det händer något, bra eller dåligt så naturligvis tänker man på sig själv först. Man är ju sig själv närmast så är det bara. Men nästa sekund hör det till vanligt mänskligt sunt förnuft och moral att tänka på dem som står en nära. Eller de som kan bli drabbade av det jag säger, gör...
Detta är något man lär sig med åren. Som tonåring är detta inte riktigt med i planeringen men ju äldre man blir ju mindre rör sig livet runt ens eget ego.
Man måste tänka på att allt man gör, säger, planerar berör andra männsikor i livet. Varken man vill eller inte.
Jag har nog gjort några av de västa blunderna inom detta området men de tänker jag inte babbla om här. Saken är att jag gjort dem och tagit lärdom av dem.
Men å andra sidan så kan man inte bara tänka på alla andra och inte på sig själv. Man är ju trots allt ansvarig för sitt eget liv i vuxen ålder.

Så då är vi tillbax på ruta ett. Sunt förnuft och sund moral är det som påverkar oss i våra val hur man ska tolka saker och ting.Kom bara ihåg, varje val du gör i livet, varje gång man säger något eller gör något påverkar det andras liv. Och visst är det roligare om det påverkar positivt än negativt.

Ta hand om varandra... puss & kram Antionetta

Årets första snö...

...har fallit över mina fotspår. Visst har det varit vitt på taken några dagar innan men det har bara varit den kalla frosten som varit på besök.  Men även mina blommor på balkongen har nu tagit ledigt. Det är dags för den vita nyinköpta preseningen att göra sitt jobb. Så får vi se vad som händer om sisodär en 6 månader..

Sista veckan i november har tagit sin början och nu har snön kommit, tyvärr är det väl inte för att stanna heller. Och vad hade det gjort, det är ju inte ens en cm snö utan bara lite puder. 
Men om jag har tur ligger det på marken även imorgon bitti när jag ska gå ut och gå morgonpromenaden.

Någon som har mera snö, kasta en snöboll för mig mot en gatlykta och gör en snöängel...

Puss & Kram Antionetta

Tårar en söndagskväll

Visst är jag känslosam i vanlig fall men "Ensam mamma söker" tog priset för en lång tid!!
När Anette såg Rikard komma gående.... Inte ett öga tort, tror till och med att kamera-teamet fällde en tår då..*ler*
Så söta de var.... Inga ord behövdes.......
Att Nina kanske får en framtid med all den trygghet hon sökte och att Johanna fick Alex var väl oxå väntat... Alla dessa göteborgskillar och jag hittar inte en enda.....

Vem älskar inte kärleken?? Att få känna de där fjärilarna i magen dansa omkring när man ser honom, eller känna tryggheten som den andra kan ge en. Att få en kyss och känna den adres händer på kroppen.
Jag längtar efter äkta kärlek... Vad det nu är??

Puss & Kram Antionetta

Pepparkaksbak

Helgen har tillbringars i någon sorts förstadie till julstöket. Och detta på annan ort....
Jag har varit i Bollebyggd och bakat pepparkakor. Inte illa eller hur??

Efter att tillbringa fredagskvällen med god mat, den första koppen glögg och en skön kväll i soffan hos en god vän så rullades armarna upp på tröjan och vips så hade vi mjöl på näsan och det började dofta jul i köket.
Det bliv gubbar, gummor, hjärtan och så lite annorlunda dinosaorier och så hundar och katter. En och annan ängel fick vi med oxå. Så tack ni två tjejer som förgyllde min för-juls-stämning. Nu är det precis en månad kvar till jul. Om exakt en månad är det lillejulafton och granen ska kläs. SKOJ!!!

Så ta hand om er alla i julstöket och tänk på att det tanken som räknas med julklapparna.

Puss & Kram Antionetta

Andras bloggar

Har idag letat runt bland andras bloggar. Det är riktigt kul att läsa andras. Alla är så olika, endel skriver personligt tex en som berättar om sitt liv som älskarinna till en arbetskompis, någon som samlat alla roliga busrigningar på en blogg.
Sedan har vi ju dem som berättar om hundar, hästar och andra trevliga husdjur.
Man kan spendera mycket tid med at bara läsa hur andra har det.
Så här kommer några trevliga tips;

http://www.busringningar.blogspot.com/
http://sagan-om-saga.blogspot.com/
http://secondlady.blogg.se/
http://blogg.passagen.se/fettbramat/
http://kladdkakerecept.blogspot.com/


Kolla oxå in länkarna jag har för där finns vänner som bloggar med. Heidi skiver det som faller henne in vilket kan vara nyttigtibland, Elin har sin kära Alfons att njuta livet med. Det finns oxå smått och gott för den träningsgalne motionären.
Och glöm inte klicka på [blogglista] knappen när ni besöker min blogg för nu är jag utanför listan helt och hållet!!

Puss & Kram Antionetta

Erkännande

Sture Ragnar Bergvall har gjort det igen.... Skapat rubriker och skriverier. Fast alla de andra gångerna, närmare bestämt  när han mördade 8 personer vi olika tillfällen fast då som alias Thomas Quick.
Denna gången har han sagt att alla sina erkännande om morden är falska och han vill ta tillbax dem.
Quick har totalt erkänt 30 mord men alla har inte varit mord. I vissa fall är de mördade vid liv i andra saknas offer överhuvudtaget. Det sägs att det inte finns ett enda bevismaterial i  vissa av fallen bara Quicks eget erkännande. Hur kan man då fälla en person för något som han själv bara säger att han gjort. Tänk om rättsväsended skulle funka så om det vore tvärt om. Säger man att man är oskyldig så är man det, Eller??

Författaren och kriminologen GW Persson har uttalat sig i ärendet och säger att han alltid trott att han var oskyldig.
Denne skriver just nu en bok om fallen och kommer nog få skriva om vissa delar av den beroende på vad som händer nu.  Ska detta bli en av sveriges stora skandaler??
Är det inte så att man i Sverige är oskyldig tills motsattsen är bevisad?? Inte för att jag tror att Quick är en mysig person men om han nu är oskyldig så har han suttit inne sedan 1994 och tänk vilket skadestånd han skulle få utbetalt. Det är det längsta någon suttit inspärrad oskyldig i sverige om detta blir verklighet.
Och inte nog med allt detta, Då går ju de riktigta mördarna fria.
Vår värld är inte svart & vitt!!

Puss & Kram Antionetta

Kon vs människan

Det är så mycket man ska hinna med. Jag har tagit upp det innan, Dessa 24 timmar dygnet har räcker liksom inte till.
Speciellt inte när det är så mörkt ute. Men det var inte det jag tänkte ventilera idag (igen).

Jag läste på svenska jordbruksuniversitetets sida (fråga mig inte hur jag kom in dit mitt i mitt surfande) att en Ko lever precis tvärt om mot vad som rekommenderas för människor. Och tur är väl det..

En Ko står stilla 79,8% av sin livstid. Den springer 0,1% av sin tid. Därimellan ligger och går den.
Men tänk om en ko lever i 15 år (inte vet jag hur länge de lever) då springer den i ca 2 dagar.... Det kan ju absolut inte vara mer än varje gång den släpps ut på sommarbete.
Inte för att jag är överförtjust i att springa men en jogging runda blir det ju lite då och då. Speciellt när jag får mina infall och tror att jag ska leva hälsosamt. Men mer än 2 dagar på 15 år springer jag. Ska jag likna det med mitt liv så är ju det 4dagar på mina 30år (kunde ju inte gå det första året i livet) Det är ju lika mycket som ca en minut om dagen.
Så kom igång nu alla och bevisa att vi är bättre än alla kor!!

Puss & Kram Antionetta

Påminnelse

Varför är det inte lag på reflexer??
Nu när det är som mörkast ute och när det regnar ser man ju knappt ut. Hur ska man då upptäcka en liten kille på 1,20 som springer över vägen i svarta kläder. Är föräldrar inte mer rädda om sina barn?
Hur svårt kan det vara att sätta ett reflex i jackan, då hänger det ju där alltid.
Jag är för en lag om reflexer.....

Puss & Kram Antionetta

TV-serier

Jag säger alltid att jag inte följer någon speciell serie på tv men om man ska ransaka sig själv så är jag precis som många andra en liten fånge bakom den där burken...
Som idag är det "Ensam mamma söker", Vilken serie.... Näst sista avsnittet och jag får inte missa det.... Det är ju nu det avgörs vem som får vem. Kärlek är ju det finaste som finns så det är klart man är nyfiken.
På onsdagar är det "Greys anatomi", såna personligheter. Skrattet blandas med kloka ord från någon klok författareoch så ibland en tår i ögat. Mmm gillar det.  Och så har vi ju "oskyldigt dömd" på tisdagar. Kan inte hjälpa det men Persbrant lockar verkligen en till tv rutan varje tisdag.

Så trots att jag har en tjocktv av märket "telefunken" (görs det märket längre) så sitter jag gärna framför den någon timme då och då. Skomarkarns barn ni vet....

Puss & Kram Antionetta

*pip* fest

Vill bara tacka alla tjejer för en kul kväll igår!!

Puss & Kram Antionetta

Hur ska jag prioritera??

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!  
Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa) 

Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!


Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem!
Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!)

Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.  


Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet.

Man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du  ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.


Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!

t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).

Puss & Kram Antionetta


Donator eller inte??

Om jag dör frisk vill jag att mina organ kan bli donerade till andra människor. Skulle någon annan kunna använda något av mina organ så är det det minsta jag kan göra när jag ändå ska vidare till nästa värld.
Och med det sagt det vill jag ju gärna få chansen att få ett organ om det kan rädda livet på mig.
Detta är inte alltid självklart för många och jag tycker att man ska fundera på det innan man bestämmer sig.

Men även om man bestämt sig är det inte självklart att man får vara donator. Är du bög, hora, utnyttjat en hora eller varit långa perioder i afrika så får du inte donera. Hur frisk du än är! Visst, kan förstå att vi är oroliga för HIV och div andra smittsammt dödliga sjukdomar, men är det inte lite väl diskriminerande att lägga alla i olika fack??
Det är inte tillåtet för bögar att donera men lesbiska får. Vad är skillnaden där då?
Är man dödligt sjuk och inte överlever utan någon annans organ vet jag inte om jag bryr mig så mycket bara det matchar min kropp.

Tycker du att donera organ vid livets slut (eller innan) är ett stort steg kan du ju alltid skänka lite av ditt blod.
Fundera och gör skillnad i världen!!

https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx

http://www.geblod.nu

Puss & Kram Antionetta

Sportsveriges nyheter

Lite nyhetstorka idag antar jag för inte mycket att läsa om i tidiningarna. Men känner att jag idag ändå vill vara en nyhetsankare så på sportsidan tyckte jag allt att det fanns lite som behöver ventileras.

1) Tvillingarna Kallur kommer missa inomhussäsongen pga en operation. Både Jenny & Sanna har samma skada.
Men som de säger, de lärde de tvistar vilket som är bäst.. Vila till läkning eller göra dena operationen.
Jag måste bara säga att snälla tjejer ta hand om era kroppar även om ni tävlar på elitnivå... Operera och vila kanske är en lösning...

2) Handbolls-VM i Kroatien börjar om två månader. Som vanlig är det många som drömmer om att få spela men för Sydkoreas bästa spelar blir det inte riktig som planerat. Han önskar inget hellre än att få slippa spela, Han vill lägga handbollen på en lägre nivå och tillslut sluta spela. Men förbundet i Kroatien hotar honom om han inte ställer upp för landet. Hans moderklubb kommer få straff om han inte spela.... Sportsligt eller vad tycker ni??

3) Tessan Alshammar satsar på OS, startar redan nästa månad... Skönt att hon har framtidsplaner runt hörnet men det känns ju som en evighet tills dess. Det gäller att vara motiverad.

4)a Sist måste jag ju få lite hästnyheter oxå. Den tävling med mest prispängar inom ridsporten har hållits i Sao Paolo. Den som vann fick 300 000 €. Bästa svensk var Malin Baryard-Johnsson (hon som tävlade i underkläderna i Scandinavium) Hon kom 9:a och fick 90 000€. så ett stort grattis till henne.
4b) Mångas favorit i OS i hästhoppning var Pessoa (den yngre) och hans häst Rufus. Nu har han blivit fäld för doping och det hårda straffet avstängd i 135dagar. Vad ska det ge för signaler till alla som tävlar. Fram för hårdare straff.

Då var min karriär som nyhetsankare slut. Kul att sprova på...*ler*

Puss & Kram Antionetta

Vanlig tisdag??!!

En helt vanlig tisdag i mitten av november... eller är det något speciellt idag?
Jag vet inte men det verkar som om livet ler mot många av oss idag......

Mitt stjärntecken sa att jag denna veckan skulle uppleva något jag längtat efter.... Det är väl bara att se vad veckan har att komma med för kul.

Kunde inte låta bli att tjuvlyssna i kön i mataffären idag; En tjej var väldigt glad för hennes kille skulle bjuda henne på någon resa. (Hon ringde och berättade för inte mindre än 5 av sina vänner medans jag stod bakom henne.)
Jag har en kompis som äntligen har fått en egen lägenhet efter allt letande, en annan vän som är med i en såpa med Viktoria Silverstedt idag.
En annan som njuter av tiden med sina barn. I trapphuset hörde jag hur grannens kille sa "du är min äkta gumma" med kärlek i rösten. Då blir man ju glad. En annan ny bekantskap har fått fast jobb. Ett par i garaget stod och kysste varandra medans de låste bilen. En annan tjej jag känner, känner sig friare än på länge.
Och så vet jag tretton tjejer som ser väldigt mycket fram emot fredag.... Bara det förgyller ju tisdagen.

Så det är nog en bra tisdag idag....

Puss & Kram Antionetta


Välgörenhet

Jag brukar inte skänka pengar till höger och vänster för jag känner att jag inte kan lita på att pengarna går till rätt endamål. Men efter alla olika galor brukar samvetet plocka på att det är dags att göra något för alla dem som har det sämre än man själv.
Så nu har jag bestämt mig, jag ska skänka en liten slant till de olika projekt som står mig närmast.

Oktober är slut och där med den stora årliga satsningen för att samla pengar till bröstcancer forskningen.
I år 2008 blev resultatet nästan 50 miljoner kroner. Man kan ju bara hoppas att de får några resultat för att kunna rädda liv. Av dem har jag stopat in en liten slant.

        
Det jag har gjort under väldigt lång tid är faktikst att jag köpt FAKTUM, tidningen för hemlösa i göteborg. Halva summan går direkt till den som säljer.

Även hjärt & lungsjukas riksförbund har fått en slant i år. Här kan man oxå se de olika slingor fom kallas "hälsans stig". Bla så finns det en i Torslanda på 7km man kan gå... En ide som kommer från Irland från början. Varje km kan man stanna och läsa fakta om hjärta och lungor. 

Så har ni en slant över en månad fundera vad den gör stört nytta.....

Puss & Kram Antionetta
                     

Söndagsångerst...

.....eller är det vanlig tidsångerst.
Jag tror inte jag har söndagsångerst för att helgen är över och jobb i en vecka börjar imorgon.
Helgen har ju varit skön och uppvilande. Fast jag ser ju inte riktigt hur jag ska kunna pussla ihop min vecka. När ska man göra allt??
Jag känner mer tidsångerst för att det bara är 6 veckor kvar till jul.
Visserligen ska det bli skönt med lite ledigt under två mysiga julveckor hemma i Blekinge med hela familjen samlad.
Men det är ju så mycket man ska hinna med innan dess..... Jag skulle helt klart behövt minst två timmar till varje dag.
Men vi fick bara 24h's dygn så det är bara att ta till vara på den tiden så mycket som möjligt!

Men en sak är säker, Jag ska umgås med mina nära och kära mer än vad jag ska städa hemma.....*ler*

Puss & Kram Antionetta


Människans bästa vän...

.....heter det ju. Kl 04 i morse vet jag inte om dessa fyrbenta vänner var mina bästa. Just då vaknade jag av att en vit isbjörn slickade mig i örat (en golden retriver) och att en liten prickig valp la tassarna på min mage (engelsk springespaniel). Det vara bara att sätta på sig överdragsbyxorna och då kom även den tredje lilla räven (tollare) så knallade vi ut till den gamla eken för att göra morgonbestyren.
Kom in igen och sov några timmar till. Sedan vid andra uppvaknandet blev de genast mina bästa vänner. (får ju låna dem från syster & föräldrar)
Att tre hundar kan förgylla livet så. Vi går promenader med dem och skrattar åt deras olika upptåg både enskilt och tillsammans. Det tränas lydnad och det är mys i hög skala, alla tre (mellan 14 - 30kg sitter mer än gärna i knäet.

Vi har i många år haft katt. Stallkatten följde med hem när hästarna inte var kvar längre men ändå måste jag nog säga att jag är en hundmänniska. Fast hur kan man välja??  Katten är ju urgulligt hon med, även om hon minst sagt är lite speciell. Hade gärna skaffat mig en hund. Högst på önskelistan står en svart labrador. Men jag beundrar min familj, föräldrar och syster som fixar allt runt omkring för vilket jobb det är. Alla dygnets 24 timmar. Den där labradoren får nog ligga kvar på önskelistan för syns skull.



Puss & kram (något blöta från en hund idag)
Antionetta

Vägskyltar

Fredag och jag har varit ledig från jobbet... Gott med en extra paus lite då och då; hur kan man börja sitt 32:a år bättre än med en ledig dag??
Denna dag (regning men ändå) satte jag mig i min lilla svarta skönhet och körde hem till Jämshög i Blekinge. Här är jag uppväxt och här har jag mina föräldrar. Denna helgen även min lillasyster som oxå är på besök.

Körde som vanligt från Göteborg förbi Kungsbacka närmade mig Halmstad. Hit var allt lugnt 120 skylten stod där den alltid stått. Har ju trots allt kört denna väg under 9 år nu så man börjar kunna den.
Men då.............Man kunde inte svänga av på avtagsvägen mot Markaryd. Skyltat rakt fram istället.... Oj vad annorlunda. Länge funderade jag på om jag verligen inte hade blivit lurad. Eller kört helt fel.
Vägen ner lyssnade jag som vanlig på ljudbok. Som ni vet ligger "Kinesen" och snurrar men jag tappade helt fäste i den. När Knäred skyltarna döck upp kände jag mig trygg igen. Spolade tillbax lite och var påväg igen.. Bara någon timme kvar hem.
Men då........... 50 skylten var borttagen och ersatt med en 60. Vad har hänt?? Och likaså 70 skylten var borta mot en 80 skylt. Spännande, min lilla svarta trivdes som fisken i vattnet eller som handen i handsken... Kanske bättre att säga som bilen på vägen. Det här känns helt rätt. Och va kul det helt plötsligt blev att köra bil.
Och boken den får vi ta en annan gång....

Puss & Kram Antionetta

30 plus

Ja då har man fyllt 31. Ingen speciell känsla alls detta året faktiskt. Hade till och med nästan glömt att det var idag... Kanske inte just idag eftersom jag vaknade till att mina föräldrar sjöng för mig, UNDERBART!!
Men i början av veckan hade jag faktiskt ingen tanke alls på det.... Nästan lite sorgligt, är det bara för att man klarat av 30 strecket??
Men jag har haft en underbar dag, många som har kommit ihåg min födelsedag!! Tack alla!!

Fick ett skojmail från en vän där det stod grattis på 21 års dagen... Kändes bra till en början men så började jag tänka på det. Jag bodde då i en resväska på ett hotell i Norge och jobbade inom bar & restaurang. Åt dålig mat och jobbade för mycket. Det var kul där och då och jag är glad att jag gjort det. Men längar inte tillbax till det.
Så jag är ganska nöjd med att fylla 31 och fast jag saknar en årslön på kontot så är jag mycket rik på bra minnen och ännu flera vänner i nuet.

Nu ska jag sova första natten av resten av mitt liv!!
Puss & Kram Antionetta

Utmanad av bloggare...

Jaha då är man väl insyltad i bloggvärlden på riktigt. Ni som har blivit utmanade av mig, några helt nya bekanskaper, gör som instruktionerna meddelar och ha en rolig stund med att leta andra bloggare.....

Ni andra kan ju bara läsa de sju saker jag avslöjar om mig själv.....

Instruktionen är som följer:

*Länka till den som utmanat mig och sätt in dessa regler på min blogg.
*Berätta sju saker om mig själv, alldagliga som knasiga.
*Utmana sju stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

Här kommer alltså sju saker som ni kanske inte visste om mig:

1. Läser ganska mycket, helst kriminalromaner. Just nu är det "Nästan död man" av Åke Edvaldsson & "Kinesen" av Henning Mankell.

2. Har fått en parkeringsbot en gång.... Oj vad arg jag var då. Men den är betald.

3. Farligt förtjust i glass & godis

4. Har hållt i åtta oscars-statyetter samtidigt... Vilken känsla!! De var alla egendom av Dennis Murren i Californien, USA.

5. Har fortfarande svårt att gå på A-brunnar. Betyder ju avbruten kärlek eller vänskap. Och det vill jag inte ha.

6. Har aldrig rökt en cigg i hela mitt liv... Inte ens smygrökt!!

7. Drack min första vinare på språkresan i Hastings, UK.

http://fellridia.blogg.se/, http://isaba.blogg.se/, http://nimah.blogg.se/, http://barajagigen.blogspot.com/, http://www.cherie.nu/, http://kittygitty.blogg.se/, http://elinochalfons.blogg.se,

Amerikanska valet

Egentligen ska man väl inte beblanda sig med politiken på en blogg och än mindre ett annat lands politik som man vet väldigt lite om. Men det är ganska stort idag för några av mina vänner som ska till valurnorna, så jag bara måste...

När jag var över en sväng i USA för lite mer än ett år sedan så handlade det just då väldigt mycket i medierna om att Paris Hilton hade kört berusad och skulle få fängelse. Det kändes på spänningen att de ville diskutera det men ack vad arga de blev om man inte höll med dem i deras tankar. Hur ska man då kunna säga vad man tycker??
Så just nu är jag ganska glad att jag inte är där borta och ska diskutera politik på hög nivå.

Det är två stycken som tävlar mot varandra, de är verkligen motsatsen till varandra. De kör inte med några halva åsikter här inte och de kör en stenhård kampanj för att överbevisa amerikanska folket om vem som har rätt.
Den ena säger att abort borde förbjudas den andra tillåta, den ena säger att det borde finnas vapenlicens för att få bära vapen. Den andra vill släppa dem fritt. Den ena är religös och vill föra krig, den andra menar at Irakkriget var fel.
Tja så här kan man hålla på länge.
Första vallokalen stänger svensk tid 24:00 och sedan går det över hela kontinenten och kl 07:00 på onsdagsmorgon svensk tid stängs den sista i Alaska. Så då var det gjort......

Puss & Kram Antionetta

Träningshöst eller??

Nu när hösten är här och vintern närmar sig med stormsteg känns bikini säsongen väldigt långt borta. Min blåa bikini är väl nerpackad efter en extra sväng i en bassäng i Särö..... Nu kommer den inte fram förrens till sommaren. Eller förresten, jag hoppas ju på att få använda den i början av våren på någon härlig strand i något varmt land.

För att känna mig trygg i den... Händer visserligen inte men man kan ju alltid ha drömmen. Så brukar jag komma ihång med träning denna årstiden. Det finna massor av roliga träning coh hälso mässor på hösten, sprängfyllda av motivation och tips mm.  Men jag känner mig som en säck potatis.....
Jag missade precis den som var i Sundsvall. En hel helg med bara inspiration av hälsa och träning.
Den 7-9 nov är det Hälsomässan i Stockholm. Kollade in den för två år sedan med min syster. Den var väldigt trevlig!! Den har jag inte heller fått med i planeringen.
Sedan den 6-7 dec är det Fitnessfestivalen i Göteborg. Här ingår även Luciapokalen. Den står åtminstone uppskriven i kalendern.....
Så nu är det väl bara att pallra sig till gymmet och sluta gnälla..... Imorgon väntar ett spinningpass.
Så vi ses bland svettiga cyklar imorgon!!

Och nästa höst ska jag ha dem alla inplanerade...Ska du hänga på???

Puss & Kram Antionetta

Vintertid

Nu har det gått en vecka sedan vi vred tillbax klockan och mörkare har det blivit!! Och inte så lite heller....
Fortfarande går jag runt och tänker på den där klockan. Det är nog inte sund alls när jag tänker efter.
Tex inatt när jag gick hem från en liten hemma fest hos vänner (väldigt rolig by the way med många skratt som vanligt) så gick jag där vi halv ett  och jag tänkte att nu är igentligen klockan bara halv tolv.... Så när jag kom hem kom jag inte riktigt i säng för hon var ju inte så mycket som man trodde. Imorse när jag vaknade vid 9 tiden så tänkt jag... herregud klockan är egentligen redan 10.... Snacka om att hitta sätt att stressa sig själv.... Får nog verkligen sluta upp med detta tänkande.

Så att göra denna veckan är väl att få fixat vinterdäck på min svarta lilla skönhet och så trillskas min spis så ett samtal till hyresvärden är inplanerat. Annars så ska jag försöka leva efter mottot: LEV I NUET!!!

Puss & Kram Antionetta


Happy Halloween!!!

Ta det lugnt ikväll men ha riktigt kul alla.... För det ska jag ha!!
Puss & Kram Antionetta


RSS 2.0