Fjällbacka

Efter att ha packat bilen full igen så blev det en sväng inom Fjällbacka. Spenderade faktiskt hela dagen där.
Vilken mysig stad. Skulle lät kunna åka dit igen. Till och med på senhösten, med tjocka tröjor och en kaffekopp med sig kan det inte bli fel.
vi gjorde en stadsvandring i Camilla Läckbergs fotspår så vi fick se vad hon skrev om i sina böcker. Inte riktigt som jag tänkt mig men väldigt intressant. Och så har ju vissa scener av Ronja Röverdotter spelats in i stenklyftan vilket var väldigt kul at se. Och vilken utsickt!!!
Här avnjöt vi lunchen som blev fish & chips. Vad är bättre än att äta det på färsk fisk som var fångat för dagen.
We like!!!
             

Hunnebostrand

En veckas bilsemester i bohuslän började på ett vandrarhem i Hunnebostrand. Att den kvälle skulle komma att betyda så mycket för min vän som där hittade drömprinsen tog ett tag för oss att förstå.
Men väldigt trevligt hade vi.
Prick 16:00 lämnade vi kontoret... flip-flop och solbrillor på!! Road-trip here we come!!

Vi tog in på vandrarhemmet med våra IKEA säckar med packning och mat för en vecka... Japp här ska vi sova en natt!! Grillade, spelade boll med grannkillarna och deras döttrar och såklart drack rödvin och njöt av att semestern börjar nu!!!

Vi hann med att gå ner till hamnen, kolla på ett stenhuggeri och såklart blev det frukost på en brygga med helt fantastisk utsikt. Kaffet smakade så där otroligt gott!!!

              

Sista strand-dagen?

Behövde lite frisk luft och ny energi för den kommande veckan så tog min lilla svarta fara och åkte till Åsa strand.
Helt underbar som vanligt. Inte lika mycket folk denna dag men jag njöt då lika mycket som under en högsommardag.

Ett fotbollslag med småkillar var i och doppade sig annars var det mest vindsurfarana som var ute och tränade.
Såg riktigt kul ut och esnt teoretiskt så lärde jag mig ett och annat... hahahah "Du måste rätta till seglet mellan vindarna" "Inte för mycket vind mellan dig och seglet" Men inte riktigt något jag hoppade på att prova.
Men några bilder blev det på killarna & tjejerna.

                             


Champagne

Skulle tömma min mobil på bilder och hittade då de här.
En helt vanlig dag i Antwerpen, Belgien. Eller är det verkligen en helt vanlig dag när man dricker champane när man är ute och shoppar??
En väldigt bra paus blev det och jag är nu helt fast i champagne. Så här sitter man en söndagskväll och ler åt sina minnen. Och tanken slår mig... Ett glas champagne hade väl inte varit fel??? ;))

                                   


Midsommar

Suttit och bläddrat bland mina bilder för denna sommaren och kom till albumet för Midsommar. Det firades i år på ett vandrarhem i anslutning till en 4H-gård.
Jag har blivit "indragen" av en nära vän till att börja gilla vandrarhem. Vilket perfekt sätt att bo på billigt och bekvämt i sveriges alla hörn.

Denna gången hamnade vi på Sättareds 4H gård och vädret var perfekt, dansen runt midsommarstången perfekt och så naturligtvis funkade engångsgrillen precis som den skulle.

Hit kommer vi ta oss igen. Tack vännen för en underbar helg jag kommer minnas länge :)
       

Grillkväll

Sol, Skinande sol. Jag kan bara inte få nog. Jag verkligen älskar att vara ute när solen skiner. Känna värmen i ansiket och bara njuta. Jag hoppas verkligen att det blir några flera soldagar i år.
För att vara riktigt säker bokade jag en utlandssemester om 5 veckor så jag har något att se fram emot. SKÖNT!!

Men efter en lång dag me sol blir liksom pricken över i ett att ha grillkväll med goda vänner.
Och vad kan vara bättre än att förlänga livet med några år... För så som vi skrattar så kommer jag bli väldigt gammal!!

             

Musik-tips

Ta en kopp te, kryp upp i soffan och tänd lite ljus. Visst känns det som om stämmningen är rätt för lite riktigt bra mjuk svensk musik. Sätt på denna nya svenska musik-stjärna och du kommer vaggas in i en energibubbla som är mycket mer än rogivande!
MELISSA HORN. Hennes röst får mig att rysa och jag njuter av de svenska texterna.

Här hemma ligger hon på topplistan på sportify men självklart hittar ni henne även på youtube.se
Så sätt på musiken och låt hösten komma...... Jag är redo!!
                                     

Senaste albument "säg ingenting till mig" är superbra. Hon har även spelat in en låt tillsammas med Winnerbäck. Helt kanon!!

Badat i sjön

Vi har sveriges finaste sjö.... kanske till och med europas finaste sjö att bada i. Här kan man verkligen hitta ro i själen. Bara genom att titta ut över vattnet så känner man hur lugnet infinner sig.

Sedan kan man ju ta med sig två galna vattenhundar dit oxå. Då blir det liksom inte lika lugnt men skrattet och de underbara simtagen får en att ladda batterierna ordentligt än då. De små trollen när de har badat och simmat är liksom riktigt lycka som syns i dreas ögon!!

              

Hemma i Jämshög

Helt otroligt, fortfarande när man återvänder hem till Blekinge och Jämshög så blir man föräldrarnas dotter igen. Ja jag vet man är det hela tiden men man liksom bara njuter av det när man är hemma.
Klart man blir bortskämd med mat, mysiga upplevelser och allt sånt men det är något speciellt att sitta på altanen och ta ett glas vin och prata. Nya upplevelser, gamla minnen, glömda hemligheter. Jag bara njuter när jag är där.

Spenderade en av mina semesterveckor i mitt gamla flickrum med rosa tapeter. Och passade på att njuta av mor & fars trädgård. Om man vuxit upp med detta så är det de man vill ha i framtiden oxå. Kanske dags att börja titta på hus??

Men njut och håll till godo av några av blomorna som vajar i vinden. Tyvärr kan ni inte känna doften av dem men jag lovar.... de gula rosorna är som världens finaste parfym som du inte ens kan få till på flaska. UNDERBART!

                  


Paris - med både plus & minus

En helg bestämde sig jag och en vän att vi ville besöka Paris. Vi tog tåget från Berlin till Paris och skue ha en övernattning i Paris. Hittade ett ganska billigt hotell med helt ok rum tyckte vi på nätet. Ganska ok priser på biljetter då det var bara att åka. Tigigt som attan gav vi oss av och förvntansfula var vi. Jag besökte Paris för 15 år sedan när jag skulle på språkresa till England men inte mycket jag kom ihåg.

För att sammanfatta helegen i korta drag kan jag bara skriva:
Tårgas-attack, Homo-hotell, 1 maj stängt, rått kött, köer, vin, Mc Donalds :))
       

Men för att få den positiva bilden kan jag visa nedan bilder..... Många skratt och kul minnen iallafall.

Eiffeltornet, vad annars tar man kort på i Paris.     Triumfbågen, ett måste i Paris på dagtid.
                           
Nästa turistfälla, Notre Dame. Gillade baksidan bättre än framsidan.
   

Kommer nog inte återvända på ett tag men kul att sett stan.


Hockey

Läste i en tidning att Frölunda hade sin första isträning. Vad vet jag om det men det var väl åtminståne den första isträningen med publik. Och då kom ju jag helt plötsligt att tänka på mitt senaste hockeyminne. Tyvärr var det inte svenskt då. Utan svenska jag och Holländska vännen lånade ut oss själva till Finland och hade en väldigt rolig kväll.

Vi tog bilen från Antwerpen i Belgien och körde till Köln Tyskland för att se Finland spela mot Vitryssland.
Men när jag såg en svensk flagga kunde jag ju inte låta bli att berätta för alla vilket land jag tillhörde.
                       
Och mitt under matchen som Finland naturligtvis vann fick jag ju se honom, Frölunda spelaren Riku Hahl min kära vän Katariina's man, trevligt värre!!

                      
Även om vi tyckte att vi var en snygg hejaklack så fick nog dessa herrar priset......

                                       


Jag gillar det :)

Har gjort iordning mina naglar nu igen... Men jag är liksom periodare med så mycket i mitt liv.
Gör jag något vill jag göra det till 120% eller så blir det inget av det alls.

Jag har haft samma frissörska i snart 10 år och trivs helt utmärkt med det. Hon är helt otrolig och har alltid nya ideer. Ni som känner mig vet ju hur håret sett ut de senaste åren. Men nu är vi tillbax på det vanliga blonda igen och så ska det vara. Men hon kan verkligen ta hand om mitt hår.

Och nu har jag då hittat en som gör naglarna som jag vill ha det. Inget konstigt bara mina egna naglar som hon polerar, fixar & donar gelet med och gör dem otroligt snygga. 

                                    
Kommer nog bli beroende av detta oxå på ett sätt. Så denna gången blev det lite guld/silver glitter!!

Sommar bär!

Långt bak i minna gener finns det en bondtös. Yes.. helt sant!
Jag kan faktikst ta i ute på landet tro det eller ej. Men den gen som jag gillar bäst inom det området är ju min bärplockar-gen. Jag liksom bara älskar att plocka bär. Och det kan vara vilket som.

I år har det blivit en salig blandning men på listan hamnar röda & svarta vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär och hallon.
Att sedan familjen i Blekinge hade både dill, morötter, rabarber och sockerärtor gjorde ju inte middagen sämre.
Ser nu fram emot att tomaterna är mogna till nästa gång man är hemma.

Men lite bär ligger nu i frysen för att användas till mina smoties i höst!!
     


Antwerpen - Belgium

Fyra veckor spenderade jag i Belgien under våren, närmare bestämt när sommarvärmen anlände i maj. Dock var det varannan dags väder, ena dagen hade vi kortärmat andra hade vi dunväst. Men när vi inte slet våra hårstrån på fabriken så njöt vi av vad staden hade att erbjuda. God mat och många sevärdheter. Men som alltid så skrattade vi ju en hel del. Ett skönt gäng att dela 4 veckor med när man umgås 24h om dygnet.

Här är ett litet urval av de bilder som togs.
                                                           

Välkommen tillbax!

Ja då fortsätter bloggen efter en tids uppehåll. Mycket resande har väl varit anledningen till att den legat nere ett tag. Men nu har jag så många bilder jag vill de dela med mig av så det var ju dags att öppna upp den igen. Och så har jag ju fått vissa påhopp både nationellt och internationllet att det inte finns några nya bilder.....

Välkomna tillbax och håll till godo!!!

Sidor ja surfar mest på just nu =
Rödeorm.se - gav mig sommarminnen att minnas för evigt
Facebook.se - Kan liksom inte låta bli för både nya och gamla vänner
Sportify - jag har blivt musik tokig
Tradera.se - Familjen Håkansson är smittad av denna köp och sälj glädje

RSS 2.0