Skiva

Då har vi inlett hösten eller avslutat sommaren (vet inte vilket som passar bäst) med buller och bång. Årets kräftskiva är avklarad i Backa. I media har vi blivit kända för att bo i Backa Röd. Men mitt ibland alla oroligheter finns det vi som fortfarande har väldigt kul med våra grannar och ordnar både stora och små roliga äventyr tillsammans.
Igår gick alltså årets kräftskiva av stapeln. Det blev kräftor, räkor, vitlöksbröd och massor annat gott och självklart en dillsnapps och annan dricka. Men det som är viktigast även om regnet ibland överröstade oss alla och blåsten lät tälten ta en flygtur så var det vårat humör. Som var på topp... Många skratt blev det.

Så tack alla kära grannar som förgyllde lördagens skiva!!


Fredags skämt

Ett äldre par, Arne och Elsa, är på semester i mellersta USA. En dag är Arne ute och promenerar själv på gatorna i en småstad. Arne, som alltid har drömt om att äga ett par äkta cowboyboots, blir alldeles till sig när han får syn på ett par i ett skyltfönster. Dessutom är de nedsatta till halva priset. Han går in och köper dem, sedan promenerar han tillbaka mot hotellet med stolta steg för att visa frugan sitt inköp.

- Ser du något som är annorlunda, Elsa? frågar han och ställer sig mitt i rummet.

Elsa slänger en blick på honom och svarar:

- Nix.

Arne blir frustrerad och stormar in i badrummet där han tar av sig alla kläder tills han står spritt språngande naken, iklädd endast sina nya, blänkande boots. Han går ut i rummet igen och ställer samma fråga:

- Nå Elsa, ser du något ANNORLUNDA?

Elsa tittar upp och säger:

- Vad skulle det vara? Den pekar neråt i dag, den pekade neråt i går och den kommer att peka neråt i morgon.

Arne blir ännu mer frustrerad och skriker:

- OCH VET DU VARFÖR DEN PEKAR NERÅT, ELSA? DEN PEKAR NERÅT FÖR ATT DEN TITTAR PÅ MINA NYA BOOTS!

Elsa skakar på huvudet och suckar:

- Du skulle ha köpt en hatt, Arne, du skulle ha köpt en hatt..


36000 har gjort det

och av dem var det 10600 i göteborg. I lördags gick midnattsloppet i göteborg...... 1mil, 10 km eller varför inte 10 000 meter.
Där fanns löparkungar från kenya, tävlings löpare, riktiga amatörer och så de vanliga motionärerna. Tyvärr även dödsfall, vilket är väldigt sorgligt.
Men mitt i detta virrevarr av folk fanns aktikst lilla jag med! Ja ni läste rätt, jag snörade på mig mina dojjor och gav mig ut.... ska ju villigt erkänna att lite mera träning innan hade inte skadat. Men det var riktigt kul, en folkfest utan dess like. Så jag ser redan fram emot nästa lopp, Sylvesterloppet........

Sanningen

Det finns böcker och olika mail som cirkulerar med citat från vad barn har sagt. Oftast brukar man få sig några skratt när man läser dem. De är ju så söta och säger oftast precis vad de känner och tänker.
Genom åren har man ju hört väldigt många föräldrar berätta vad deras barn har sagt eller gjort men idag hörde jag nog det gulligaste av dem alla.
En vän hade precis gett sina barn mat på kvällen och plockade undan, då ställer sig den stora pojken upp och säger.....
"MAMMA, JAG VILL BLI KÄR" Kan det bli mera klockrent.....
Det var nästan så jag rös när jag hörde det...... För vem vill inte det?? Men hur förklarar man det för en sjuåring. Han vill inte vänta till han blir äldre och han vill ha tjejkompisar nu!

Så jag säger detsamma;
MAMMA, JAG VILL BLI KÄR!!!!

Lila

Då var det bestämt.... Det blir lila i vardagsrummet. Det gröna ska ut och det lila ska in..... Så nu har det shoppats i helgen och veckan.
Lila gardiner köpte jag för ganska länge sedan men nu ska de sys och upp...... Fått veta att en present ligger hemma i Blekinge och väntar, lila filtar till min soffa. Köpt vita kuddar till detta.
Lila dukar som matchar gardintyget har idag inhandlats två stycken till borden i rummet. Lila blockljus till mitt ljusarrangemang är inhandlat och så naturligtvis två lila gerbera var jag tvungen att slå till med.
Kommer bli jättefint när det är färdigt!! Igentligen är det bara lila värmeljus som saknas.... Det hade liksom blivit pricken över i:et.

Inga storvisnter

Får nog påstå att sommaren är fulländad. Jag har badad i havet, varit på kalas och ätit langos och i veckan blev det oxå ett besök på liseberg och den traditionella mjukglassen fick sätta punkt för en helt otroligt fin dag med väder och skratt.


Tyvärr så vann jag inte ens en liten godisbit på alla hjulen som snurrade men mynt spelade jag bort.  Får väl säga att jag har bättre lycka i kärlek då..... håller fortfarande tummarna för det. Men en i sällskapet verkar ha både och... ingen jättevinst men man hoppas ju på att man blir bjuden en vacker dag så nöjer jag mig med tur i kärlek!

                                             
Var ju tvungen att jämföra händer oxå. Mina är nog ganska små men lite skratt blev det iallafall..... Nu har jag ju nästan skakat hand med både Carl Lewis, Pele och Wayne Gretsky.

Ledin

Jag och 13 000 andra intog Lisebergs stora scen för att titta på den svenska rock-pop-vis sångaren Tomas Ledin.
Alla hans låtar har man ju ett sommar minne till. Han är liksom en del av ens uppväxt.

Varje låt som spelades så antingen så kom man ihåg ett minne som just då hade satts i samband med den låten eller så var det en person som återspeglades för mig.... Sjöng med som en galning!! Men trevligt var det.
"En del av mitt hjärta"...... HAN vet nog precis att jag känner så. Låten är så precis perfekt.
"Hon gör allt för att göra mig lycklig"........ Vem önskar inte att det ska bli så.
"Håll ut".... från nya skivan, jag är såld! Tyckte den var super.
"I natt är jag din"... kommer ihåg den där kvällen när det var sista tyckarlåten och jag fick dansa med HAN.
 "Snart tystnar musiken"....... Kunde inte avslutat med någon bättre låt!

        

Backa

I morse när jag lämnade hemmet för att åka till jobbet så var det ovanligt tyst på gården, när jag kom ut från gården stod det en utbränd bil där.... konstigt jag som inte hört någonting under hela natten. Ja, ja det är väl så ibland att man sover igenom lite stökigheter.
Jag åkte till jobbet, haft en ganska bra dag men massor av telmöten och informationer. Funderat på vad är det som ska beröra mig idag?? Något måste ju hända på de 16h man är vaken. Men dagen har liksom inte bjudit på så mycket speciellt. Så kom jag hem och gissa om snacket gick.

Det var ingen liten bilbrand som hade ägt rum under natten, en riktigt bråk mellan poliser och ett av gängen här ute. Poliser hade fått gömma sig, pikebussar var här och så en stor helikopter utanför fönstrena.....
HUR KUNDE JAG SOVA SÅ GOTT??? Jag har missat allt helt totalt.

Fick frågan senast idag om en kompis som letar lgh, om Backa var något jag skulle rekomendera. Hon har en 13 årig dotter oxå. Som vanligts varade jag man vänjer sig och de ger sig bara på varandra.... Men ack vad fel jag har!!
När ska det sluta?? När ska samhället, polisen, myndighter säg att det räcker!!


Idag står polisen här utanför och ska bevaka, de går en runda och under tiden blir deras bilar nerkastade med ägg, När de uniformerade kommer tillbax så förklarar flera vittnen vad som hänt. Bra äntligen tänker vissa. Men nä då..... då ska polisen prata med dem som gjort det.... inga åtgärder ingenting!! Är det ok att kasta ägg på poliser.. Är ju bra att veta för framtiden!!

Rally

Något som faktiskt berörde mig idag var en liten artikel i tidningen. Vi som i sverige blir bötfällda för att vi går mot röd gubbe kanske skulle börja tänka lite på vad som kan hända när det väl smäller....

 Javisst är jag en hästmänniska, det sitter liksom i blodet från barnsben. Så mest synd tycker jag allt om hästen som blev påkörd i VM-rallyt i Argentina. Vildhästar är vanligt där och när rallyförarna kommer upp i 100km/h så finns inte utrymme för att bromsa...... Hästen fick senare avlivas men de i bilen klarade sig oskadda.


Målare

Det är vad jag har lekt i helgen.... I Lerum väntade en 3 rums lägenhet på att bli vit.
Där fanns de mest konstiga tapeter..... rutig fondvägg, palmer vid sänggaveln, brunrandig fondvägg i vardagsrummet. Allt detta skulle av oss tjejer förvandlas till vita moderna väggar. Och oj vad det gick undan. På en dag han vi grundmåla alla rummen och alla taken blev vitskinande. Vita lister blev det oxå...... Kommer bli ljust och fint när det blir klart.... ser fram emot ett glas vin i vrdagsrummet när det blir klart!

                                        

Skyltar

Har ni inget att göra spana in skyltarna på gustav adolfs torg.... Man får sig allt några skratt!!
       
        

Kulturkalas!

Göteborg har ingen festival längre utan ett kultirkalas. Vet inte riktigt vad jag tycker. Inget speciellt kanske....
Igår var jag inne en sväng iallafall, jag ville ju ha min efterlängtade Langos.
Det är liksom inte sommar förrens man ätit det. Lite av en tradition i vår lilla familj men denna sommaren har inte blivit riktigt som vanligt eftersom det inte blivit någon semester.... Men langosen har jag fått nu...... Smakade riktigt bra med vitlök, ost och gräddfil.

                                             

Sista stranddagen?

Vaknade upp och visste att jag hade semester.. Unnade mig två dagar denna veckan. Snacka om lyx!!
Så när solen inte var täckt av en massa moln var det ju bara att inse att detta kunde bli den sista dagen på stranden. Jag fick en tanke.... Måste bara bada idag......
Så det blev att packa kylväskan och ge sig av..... Vilken underbar dag fast jag brände mig i ansiktet lite....
Vi var inte så många som tog tillfället i akt utan man kunde faktikst vandra längs sandstranden och plocka snäckor.

                                              

Madonna!

Två konserter på en vecka... inte illa alls.
På söndagen samlades vi hemma hos ett par vänner och fick en helt fantastisk middag med lite rött att dricka till. Inte fel alls.... Sedan bar det av mot ullevi. Tyvärr så hade vi inte vädret med oss alls utan regnet öste ner medans vi tog oss ner till stan. I jeans och munkjacka så kommer man inte långt när det regnar.. Det kan jag nu berätta av erfarenhet.

När vi hittat våra sittplatser jagade jag runt efter en poncho eller liknande. Vad jag hittade var en kär gammal vän som kunde dela med sig av en sopsäck, vad för man inte för denna musik!
Så såhär söt var jag.............

Den själva konserten eller mera showen skulle jag vilja kalla det, fick inte högsta betyg av mig.. Tyvärr!
Visst man måste ju vara imponerad. Madonna är över 50 år springer och hoppar på scen i två timmar och sjunger samtidigt. Dock såg man vid flertalet tillfällen att det var playback..... tråkigt men helt förståligt!

Inte så mycket spontanitet utan varje steg var inövat och det var som en urtjatad sommarteater...... Men å andra sidan är jag inte helt tillräknelig här, Jag är ju inget jätte Madonna fan...... Trodde väl mera att detta skulle vara lite cult. Det var ju 19 år sedan hon var här sist och kommer nog inte tillbax. Så det kan jag iallafall säga... Jag såg henne!!

                              

Van der valk

Så heter hotellet där jag sover mina skönhetstimmar när jag är i Holland och jobbar.
Det börjar bli som ett andra hem snart. Alla som jobbar där känner igen en och jag behöver inte längre säga mitt rumsnummer när jag ska äta frukost elelr liknande, alla vet var jag bor trots att jag har olika rumsnummer varje vecka.

Men jag har nog provar alla våningar snart. ingen skillnad als på de fyra olika väningarna. Bara mera trappor att gå i ju längre upp man kommer, för vardagsmotion är bra.

Här är några bilder som jag tog sista veckan denna omgången... gissa om de undrade vad jag skulle ha dem till... kommer du sakna oss så när du lämnar imorgon sa de... Hahahaha.

                                 

Sista kvällen var jag rätt mör efter nästan tre veckor på raken i Holland, kändes i kroppen att det blivit många arbetstimmar. Så efter middagen unnade jag mig ett glas..... med is! Gott som bara den och jag sov som en liten unge i den stora kingsize sängen. Kommer kännas kontisgt att komma tillbax till den lilla 110 sängen jag har hemma i götet.

Misstänkt

Ja då var det första arbetsdagen denna veckan. Skönt att få den undanstökad men värst är nog ändå tisdagen. Kommer bli en lång sådan...... Men, men det är bara att ta tag i den. Tiden flyger ju förbi i vilket fall.

Idag tänkte jag köra med ett litet tips. Jag läser ju ganska mycket men när jag reser har jag lite svårt att koppla av på kvällarna. Det är så långa dagar och blir ganska sent i säng så börja läsa bok då funkar inte riktigt. Men läsa vill jag så det har blivit tidningar nu istället.
Och här har jag hittat en väldit intressant tidning, MISSTÄNKT. En kriminaltidning. Riktigt intressant läsning. Massor av boktips, statistik från vårt avlånga land, intervjuer med profiler inom kriminella världen. Ja jag tycker det är intressant läsning. Så har du inget för dig en eftermiddag i solen. Passa på att läsa några sidor.

Visste du tillexempel att 231 000 peron-brott klarades upp förra året. Ganska många alltså för ett land med 9 miljoner invånare. Eller att världens snabbaste polisbil är en Lamborghini som finns hos den italienska polisen med 560 hästkrafter och biltjuvar har svårt att smita. Eller att 1800 personer sitter i häktet varje dag i sverige......

U2 - magiskt!!


Så närmade vi oss Ullevi runt kl 8 på kvällen. Vi gick bland alla andra och småpratade. Öronpropparna låg i fickan, Köpte en varsin flaska vatten och sedan igenom säkerhetskontrollen. Nu skulle det verkligen hända.

In på planen tillsammans med massor andra. Vi var så spända och gick och nynnande på låten "I still haven't found what I'm lookin' for".  Nu var det inte många timmar kvar innan vi skulle få se Bono, The Edge och gänget.

Vi tog plats nästan precis i mitten. Framför alla kameror i mitten. Såg helt perfekt. Vi såg ju dem faktikst på riktigt!!!!
Hela koncerten som var i 2 timmar var helt kanon. Jag får gåshud bara jag tänker på det och inget kunde vara bättre än att få vara där med syster min. Ska tilläggas att detta var något som hon helt och hållet ordnat inkl bjudit mig på. Jag har världens bästa syster. Finns inget att tillägga på den punkten.
Vi fick en helt super helg. Synd bara att jag var tvungen att ge mig av så snart igen så någon efterfest blev det inte för oss.

Bilderna nedan kanske inte är av bästa kvalite men vad gör det.. De är ju tagna på en helt fantastisk livekoncert. Då får man ta vissa smällar!! Ler ändå när jag ser dem....
            

RSS 2.0