Nostalgitripp

Mina föräldrar håller på att renovera huset, har de visserligen gjort i alla 20 år vi bott där. De är säkert inne på runda tre i alla rumen.
Denna gången är det övervåningens storarum så håller på att förändras totalt.  Och med det kommer vinden att försvinna och då ska den ju städas.
Detta är nu gjort och jag lovar... det blev en nostalitripp tillbax till barndomsåren. Igentligen är det ju det varje gång man åker hem och somnar i sitt rosa gamla flickrum men detta var mera.....
Fick ultimatumet; om ni vill spara något får ni ta det nu och ta det med er hem. Oj, Oj, Oj!!
Allt annat skulle skänkas till scouternas loppis eller kastas på tippen. Det var bara att börja rota....
Här nedan är lite exempel på vad som hittades:
.          

Vår gamla gunghäst. Så söt den var!! Alla mina dagböcker och kalendrar. Dessa var riktigt roliga att läsa och jag kommer givetvis att spara dem. Hittade även en gammal uckelele som faktikst tillhört min syster. Vi hittade oxå vår barnvagn, första absoutflaskan, dockor och alla kramdjur. Var riktigt kul att se all.
Så med en kasse dagböcker, skolkataloger och lite brev återvände jag hem med massor av minnen färska i huvudet.

Änglar & Demoner

Så bar det iväg med hela familjen Håkansson i bilen till vår väldigt fina biograf i Bromölla. Vi köpte popkorn och bubbelvatten, tog plats för reklamen och skulle se Änglar & Demoner i över 2 timmar. 
Men ups reklamen var borttagen. Så det blev dirket in i filmen, vilket kändes riktigt lyxigt. Jag och mamma hade läst boken sedan innan men trots det så var den riktigt super.
Spännande även om vissa detaljer inte var vad jag hade väntat mig. Men Robert Langdon löser fallet som planerat och sällskapet Illuminati gör precis som i boken. 
En resa till Rom för att se alla kyrkor och annat hade varit spännande. Vem vet...
Tom Hanks gör ju som alltid en superfilm. Nästan så man längtar till nästa, gåtornas palats eller om det nu var i Cirklens mitt som var nästa. Jag längtar iallafall..... 


Tack!

Tack alla ni som röstar på min blogg varje dag.. Fortsätt med det!!

På blogglistan.se ligger jag nu på 63 plats vilket känns väldigt kul. Varje dag ni är inne och läser vad jag skirver så kan ni väl klicka på knappen till vänster. Varje klick är en röst på min blogg.


Greys...

Sista arbetsdagen gjord på väldigt länge, åtminstone på 2 veckor.
Efter det så börjar nya arbetsuppgifter att gälla på riktigt. Ska bli så fanstastiskt roligt att få vara med i ett projekt som detta. Att implementera ett datasystem från början. Alla processer, all data ja allt!!
Ska bli skönt med semester och jag ska njuta som bara den men sedan ska det bli kul att anta utmaningarna.

Semestern börjar med att packa semesterväskan till Bulgarien och en extra packning till Blekinge dit det bär av imorgon. Men sedan det riktiga startskottet; ett avsnitt av Greys anatomi.
Man kastas mellan ren frustation för Meredith sedan djup sorg för Issie och som vanligt rinner tårarna ner för kinderna mellan skratten. All denna kärlek i olika relationer och konstalationer.... najs!
Kvällens avsnitt visar hur tydligt familjebanden är. Så nu längtar jag ännu mer efter att imorgon får träffa hela min familj. Och då menar jag hela familjen, mamma, pappa, syster, katten och de 4 hundarna. Fullt ös och en fanstastisk start på min semester!!

Det har varit en bra men förvirrande dag idag..... Lever på lite olika moln just nu!


hahaha

En pappa och hans son ~15, som verkar lite småless, står och väntar på någon utanför dörrarna.
Pappan: Tror du hela gurkan går åt?
Sonen: Inte vet jag, det är väl du och mamma som lagar maten.
Pappan: Jo, men annars kan vi använda den till du-vet-vad, tänkte jag.
Sonen: Va?!
Pappan: Tzatsiki! Tzatsiki menade jag!
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Fem killar ~20 står i kön på McDonalds.
Kille 1: Jag är så jävla smal! Finns fan inget fett på min kropp.
Kille 2: Jo, lite fett har du väl?
Kille 1: Ja, okej då. Kanske 5% fett och 95% muskler.
Det är tyst i någon minut.
Kille 3: Men... 95% och 5% blir ju 100%? Dina organ då?
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

En mamma ~30 sitter och pratar med sin dotter ~10.
Dottern: Jag vet inte om jag vågar flyga, jag har aldrig flugit innan.
Mamman: Vi har vart uppe i luften i en timme.

Taxfree, linnen & bikini

Nu är det inte länge kvar innan jag och min syster åker til varmare bredgrader. Det ska bli skönt med lite avkopplande semester.
Men semester är inte bara positivt. Eller jo det är det men det finns lite mörka moln på himlen. Tyvärr.

Det första är ju hur man luras av taxfreen. Läst katalogen mer än två gånger och lockats av hur mycket man tjänar på att köpa där. Men ack... det är billigare med godiset på Hemköp. Helt otroligt!! Så här snålas det, vi köper med oss det lilla vi vill ha. Det kommer ändå bli mest frukt och vin såklart!!

Sedan kommer ju dagarna innan då man ska packa. Och vad behöver man mest i värmen.. Jo linnen, kan meddela att så kul är det inte att prova linnen och bikini i provrummen just nu. Blek är man och så där jättesmal som man drömde om har man ju inte lyckats bli. Suck, det blev en extra lång promenad idag för att råda bot på humöret efter provrummet på H&M.

Men å andra sidan övervinns allt det med bara tanken på en paraplydrink i handen på en solstol eller en dag på havet med snorkling. Det kommer bli daglig uppdatering här vad vi är med på för äventyr.

Fler i familjen

Måste ju bara berätta.... Familjen Håkansson har blivit större. Så himla kul....
Men nä än är vi syskon singlar.

Den nya vännen har fått namnet Gibbs men kommer lika glatt springade när man ropar HARRY.
Denna röda lilla diamant tillhör min syster Carolina. Fast jag är ju en given gudmor och moster. Förresten det anser jag mig vara till alla våra fyrbenta vänner. Även om de mer ser mig som lektant.

     
Så Gibs Håkansson är nu 11 veckor gammal och vet redan hur man sitter innan maten serveras, kommer när man ropar. Och självklart vet han hur man busar och ser sådär bedårande ut så man förlåter alla skor och strumpor som går åt.

Det kommer bli många roliga stunder med denna lilla krabat, tillsammans med de andra tre hundarna och en katten Tussi!!


Ute på Ö:a

Vaknade upp i morse och märkte att vi inte hade någon ström. Beslutade efter ett glas vatten att lättast var nog att gå och lägga sig och se om man kunde vakna igen senare med ström... Det lyckades!!

Så när frukost och morgonpromenad var avklarade så tog jag min svarta lilla vän och körde ut till Ö:a. dvs Tjörn och min glada vänner där ute. Skärhamn en sommardag som denna är helt fantastiskt fint.

Blev champange på första altanen och valfri glass på nästa.... Vilket liv!! Tack kära vänner!!
Kan ju meddela att jag ocå har en linje efter tröjan... Tänk att den lilla solen tog lite ändå.

  Visst ser familjelivet härligt ut.... Altanen får 10 poäng!!

På gång igen...

Ja då var designen klar.
Hade inte fått till det så här bra utan Jessicas hjälp. Kolla in hennes blogg om ni känner för det.
Är riktigt nöjd just nu..... man behöver ju förnya sig för att hitta motivation och det gäller nog det mesta här i livet.

Så kom igen... Kommentera mina inlägg så ser jag ju att ni läser.
Ha det så gott!!

RSS 2.0