packningen

Kommer alltid vara ett stort frågetecken. Hur löser jag det varje gång. Inte nog med att jag fick hoppa på alla väskorna för att få ihop det... De vägde därefter oxå.
Alla lyfte på min väska och förklarade vilka problem jag skulle få vid invägningen av den i tullen.

Så kom vi då dit.. lite nervös var jag allt...men så skulle jag checka in bagaget och killen som hjälpte till titta på mig... förklarade hur jag skulle göra och så tittade han väskan.... Det är här jag ska tacka antingen min mamma och pappa för mitt blonda hår eller min goda vän som gav mig världens bästa adresslapp.
Han läste på den " Var försiktig, mina skor är här i" Han skrattade och lät mig passera utan ens en lapp som märkte att väskan var tung.. OCH DET VAR DEN!!!

Gissa om jag är nöjd som slapp betala för extra vikten. Det var minst 10kg för mycket där....
                                           

Gänget

Så var det då sista dagen med gänget. Känns konstigt, tre veckor har bara sprungit förbi. Och så var de slut.
Men jag har hunnit med massor och haft väldigt roligt under tiden....
Här är de sista bilderna som togs i USA.......
                 

Wiskey provning

Återigen en kväll med gänget. Fast denna gången var det lite mera både planerat och lyxigare.
Vi började kvällen med en timmes "happy hour" i hotellets lobby. Det blev några öl och musslor.. ja ni läste rätt, de slog på stort och björd på musslor och tro det eller ej men jag tyckte det var gott..... hahhah.
Det finns snart ingen återvändning, Jga håller på att bli vuxen. Tur att man har barnasinnet kvar på vissa andra områden. Där man kan leka hur mycket som helst.....

Sedan blev det ju de två drink kupongerna i baren. Sedan var gossarna med på den traditionella wiskeyprovningen som en av våra högre teamleadre brukar fixa. Lika uppskattat varje gång.
Inte min typ av grej men jag satt med och hade skoj.. De tär ju det mitt liv går ut på....

Vidare till en pub och natten blev sen. Men väldigt rolig. Så nu börjar den här resan närma sig sitt slut.
Har varit väldigt roliga veckor här i USA och återkommer nog snart igen....

                                         
                    

                       


NHL Hockey

Då fick jag ju skaka fram mitt gamla hockeblod.... När vi steg in i arenan så kom dock gamla goa minnen från Olofströms hocke fram... Ojojojo vad jag har spenderat tid i den hallen.
Och precis som då var det väl killarna som drog.. hahha.

Men att få se en NHL match var väl ändå lite speciellt. Vi hade väldigt roligt även om det kostade 44 dollar.
Det var två bottenlag men vad spelar de tför roll..... Det ena laget vann.......

 


Niagara Falls

En liten roadtrip fick vi för oss att göra såhär sista lördagen i USA för denna gången.
Så för att göra det ordentligt så blev det en trip till Canada, över tre delstater... Tankade i Ohio, Kissepaus i Pennsylvania och lunchade new york stat. Visade passet och fick tillträde även till Canada där vi åt middag.. Och oj vad de jobbiga 6timmar dit i bilen var värt det.... Ingen av bilderna nedan gör sig rättvisa. Sådan styrka vattnet har. Det är så jag får gåshud bara jag tänker på minnena. Hade gåshud där med men det var av en annan anledning.. Det var väldigt kallt... ;)

Vi gick även ner i några tunnlar under vattenfallet där fanns det information och annat om hur det rört sig och vad som hänt under de senaste hundra åren. Väldigt givande.
Här är ett explock av de 80 bilde rjag lyckades ta under vår 3h långa besök i Canada. Men jag har en stämpel i mitt pass.
   
                

Kontoret - Dublin

Blev en promenad på lunchen ute då det är väldigt fint väder här just nu. Skönt att få lite ljus och frisk luft.
Såklart var jag ju tvungen att ta lite bilder. På kontoret här jobbar ca 700 personer så då kna ni ju tänka er hur stort det är...
Krävdes fyra bilder för att få plats med hela byggnaden....
     

Och om 700 personer ska parkera så behövs det parkeringsplatser.. Ferfekt promenad runt den på lunchen.

                                  
Och såklart en bild utanför vår ingång i Tech east. Där all testning fortskrider sakta men säkert....
                                                    

Hooters

Vi har väldigt svårt att få med killarna att shoppa med oss. Det är ju snällt av dem att de iallafall kör oss dit vi vill. Men vi ställer då upp på dem i alla lägen, tror nog inte att de hade följt med oss till en bar med halvnakna män och äta kycklingvingar. Men det gör vi när dessa tjejerna svansade runt vårt bord hela kvällen......

        

En helt vanlig...

....kväll på hotellet.
Visst är det trevligt att få frukosten serverad på morgonen även om jag numera saknar mig fil och musli väldigt mycket. Mne en grej är det här med kvällarna.
Vi har två drink biljetter varje kväll som vi får utnyttjka i hotell baren. För det är ju så att man absolut inte kan bara låta dem vara... De gäller bara ett visst datum så använder man dem inte fryser de inne....
Och det här med varannan vatten funkar inte heller. Kranvattnet smakar itne speciellt gott här och en flaska vatten är llika dyrt som ölen. Så slutsats... det blir alltid minst två öl.. ;))
Sä här nedan är lite bilder på några av dem som förgyller kvällarna i baren under våra vanliga vardagskvällar....
                                        
                                                      


Walmart

Får man inte åka till stora outlets mall för att shoppa får man ta det som finns.
Gjorde ett stopp efter jobbet igår till Walmart, Ungifär som våra ica maxi gånger 10. Riktigt stora och de har allt och lite till.

Hittade lite allt möjligt. Shampoo och balsam till mig själv.. gått upp lite i pris sedan sist och det är ju vikt man måste tänka på när man ska packa hem sakerna.
Blev lite nagel klistermärken oxå.. Så nu ska jag väl kunna vara fin igen...

                                     

Tror ni de kallar mig Japan över här eller, tar kort på allt och lite till. Men ganska kul!!! Är man turist och har ny kamera så har man!!


Jeffersonville

Ledig dag i USA betyder sopping, ifall ni inte visste det.
Vi begav oss till ett outlet mall där de säljer alla kända märken till ett bättre pris för vanliga amerikaner. Då kan ni ju tänka er hur det var för oss europer att handla där... Och inte nog med det. Det var vinter rea oxå. Så vi kom undan riktigt billigt. Många av oss gjorde klipp lite här och var.

Men det finns ju några problem på vägen oxå. Dels så ska allt få plats i resväskan hem, Dels så ska det inte väga över gränsen och till sist får det inte vara värt för mycket för då får man betala skatt.... Men än så länge har jag allt under kontroll... KANSKE :)

Det återstår ju två veckor och det kan hända mycket på den tiden..... Vet ju att sko intresset där hemma är ganska stort så vi får väl se vad det kan utvisa.
Så efter 7timmar i outlet mall Jeffersonville hade vi fyra som åkte åstakommit vad ni ser nedan... Lyckad dag!!
                                  

Nytt

Mycket ska man lära sig innan dagarna är över...... Har idag gjort massa tester för jobbet och trillade då in på lite kinesiska. Inte nog med att man ska kunna processen. Man ska även kolla så att layouten ser rätt ut. Väldigt lätt så länge det är på svenska, danska, norska eller engelska. Fixar oxå Polska eftersom kollegan jämte mig är från polen. Men det här tog priset........ Kinesiska.

Jag godkände den och naturligtvis var det någon som spelade mig ett spratt. För där leverans informations skulle stå stog det;
好用的冰镇啤酒很快

Vilket betyder...Snart dags för den första ölen....... hahaahahah.


kväll med gänget

Då har det liksom dragit igång.... Första happy hour kvällen. Väldrigt trevlig med gänget samlat. Både nya och gamla bekanskaper som kan skratta ihop.
EFter en timme i lobbybaren drog vi vidare för att äta. För min del blev det räk taccos vilket var väldigt gott med en grönsaks röra. Väldigt smakfullt. Fick påköpet ocå lära mig att äta tonfisk. Och då menar jag inte den på burk.
Smakade mycket bättre än vad jag ens hade kunnat ana. Så kanske det är dags att våga äta en större bit en cm bit. Men vilken fyllig smak.. smälte liksom i munnen. Precis som ölen "over here"

                        

Och så finns det ju överraksningar överallt i detta land. Dogbag har man ju hört om och även sett ibland i sverige men detta tyckte jag tog priset. Även om det igentligen är rätt. Ett par drack inte upp vinflaskan så de tar med sig resten hem.... Tyckte jag var mysigt!!

                                                         


Ohio

När vi landade i Columbus var det inte bara kallt utan väldigt KALLT. Att se mig i mössa är ju inget ovanligt men dessa gossar visar nog mera hur vädret var.....

                                         

Man får vara beredd på allt och det gäller även snöstormar. Många sitter och hoppar på stolarna idag för att se om de kan flyga hem imorgon fredag. Troligen inte eftersom det snöar som det brukar regna i Göteborg.
Var har den där globala uppvärmningen tagit vägen??

Så idag blir det kanske både snöängel och snögubbe......om gossarna ställer upp??!! elelr kanske snöbollskrig.. ;))


Detroit

Det är ju tur att man inte är så blyg utan kameran kommer upp både vid rätt och fel tillfällen och det kommer jag med säkerhet att visa här.....
Fast till en början var jag bara väldigt mycket turist-aktig. Skönast är det nog för mina kära kollegor som annars får stå ut med väldigt mycket.

Men denna underbart vackra landningen vi gjorde i detroit var bara tvungen att fotograferas....
                                        


Upp i luften

Då var det dags för ett av mina äventyr att börja. En flygresa till USA kan upplevas på många olika sätt. Och naturligtvis så tänkte jag att min resa skulle bli så bra som möjligt. Och det blev det.... 
Tänk att 9h på ett plan kan gå så fort... Men med en egen liten tv skärm och väldigt bra resesällskap så funkade det väldigt bra.
Många skratt blev det.... och speciellt efter som vi båda är ett fan av ekorren i Ace age filmerna. Den tredje var helt fantastiskt rolig och det kunde ju inte ungå mig.... Jag skratta så jag hade ont i magen. Tur att resesällskapet tyckte det samma, annars hade det blivit jobbigt.

Så på denna lilla skärm såg jag både Ace age och Ironman.....
         

RSS 2.0