Plask i bassängen

Försöker simma varje onsdag. Går sådär.. Känns inte alltid sådär sprudlande motiverat.
Men idag bar det av.... och tur var väl det. Fick ju uppleva lite av allt möjligt under de 30 minuter jag plaskade runt.
För det första var det ju motion och det om något behöver ju jag.
Sedan fick jag vila ögonen på en riktig snygging i säkert fyra minuter. Lite konstig situation bara, Jag bara i bikini och han i ytterkläder.. Hmm men vilka ögon.
Och inte nog med detta, fick en liten flash back oxå... från skoltiden, kan tänka mig att det var mellanstadiet - det var simlektion på gympan. Själv gillade jag det eftersom jag även simmade i en simklubb.
Vi skulle simma bröst och ryggsim. Alla stod uppställda längs långsidan på bassängen och vår gympalärare säger högt;
Antionetta; kan du hoppa i och simma en längd bröst och sedan nästa rygg. Jag rodnade och ville inget hellre än att sjunka genom jorden. Jag hoppade i och hela vår 30 elever stor klass stod och kollade på min rumpa medans fröken talade om hur rörelserna skulle se ut. Jag menar vi kunde ju alla simma!!!
Rumpan har ju inte blivit mindre men å andra sidan så stod det inte 30 pers och kollade på mig idag!!

Puss & Kram Antionetta


L A B C D E

- vad är det? och är det inte ABC som gäller längre? Det är bara att lära sig det nya. Så här en kort lektion!!

L - Livsfarligt läge
Här ska man observera olycksplatsen man kommit fram till och identifiera potentiella faror för sig själv och den skadade och bästa sätt få sig själv och den skadade till säker plats. (tex flytta en skadad som ligger på vägbanan bort från vägen så att inte denne eller du själv blir påkörd)

A - Airways (luftvägar)
Skapa fri luftväg. Kontrollera att luftvägen är fri genom att tex placera huvudet på en medvetslös person så att tungan inte blockerar luftvägarna. kontrollera om andningen fungerar. Om inte? Finns där ett hinder i luftvägarna?
 
B - Breathing
Kontrollera om personen andas.

C - Cirkulation
kontrollera om personen har cirkulation genom att känna efter puls och om du ser en utvärtes blödning och stoppa den.

D - Medvetande
Kontrollera medvetnadegraden hos den skadade personen.

E - Exposure
Kontrollera om personen har skador så som benbrott eller andra skador.

Har läst detta på fler ställen senaste tiden men snodde just detta klipet från http://lyckligagranden.blogg.se/.

Puss & Kram Antionetta

~~~ Livet ~~~

...bär iväg en på outgrundade äventyr hela tiden. Ändå så gillar jag det skarpt. Tror allt att det ler lite mot mig för tillfället.
Och jag hoppas att det gör det för alla mina nära och kära oxå. För det är de alla värda.
Jag tycker att jag har fullt upp hela tiden. Det ska lagas mat, någon ska städa hemma, man ska hinna klämma in ett träningspass och så mycket mera och ändå lever jag själv i min tvåa. Tänk så alla de som har familj och ändå klarar av att leka med barnen och få ihop allt det andra. Och så finns det ju dem som jag vekligen beundrar för mod och kämparglöd. De ensamma mammorna. Ni är så duktigt (ni vet vilka jag syftar på tjejer).
Så från och med nu är det slut klagar för min del på att tiden inte räcker till eller att pengarna inte riktigt är med en till månadens slut. 
Jag har det nog väldigt bra och ska försöka uppskatta det lite mera...... att jag inte hade det som nyårslöfte, Det lät ju riktigt bra.

Puss & Kram Antionetta

Fånga dagen, fira stunden!

Ett gott råd från min far!! Känns skönt!!

Puss & Kram Antionetta


Massage

Vilken lördag!!!
Startade med en lång härlig morgonpromenad medans solen fortfarande var uppe. Sedan till det stora; Jag fick massage. Herregud va skönt det är. Visst, jag har återkommit till ett stadie där träningsvärk är en av de där sköna känslorna. Men massagen tog priset totalt. Det är en sådan konstig känsla. Inte bara njutning utan någon rå ont-känsla. Det gör liksom nytta.... Mår prima efter det passet så tack massor för de 40 minuterna. Det kommer flera såna snart.... Bra massörer växer inte på trä!!

Dagen kunde inte sluta bättre än en god middag med vänner och ett glas vin i handen. (dock bara ett, man vill ju inte förstöra hälsolinjen man hamnat på) Vad skulle man göra utan sina vänner.
Nu kommer jag sova som den prinsessa jag är!!

Puss & Kram Antionetta

Love

...det var så namnet på Carrie Bradshaws bok i filmen "Sex and the city". Har sett den ikväll och den bara måste få ¤ ¤ ¤ ¤ stjärnor av mig. Och då är inte jag en av dem som alltid följt serien. Men den hade många bra vinklar.
Och det är ju tur att även om man fällt en och annan tår så slutar den lyckligt. Det ger ju en hopp om att det kanske kan vara så att "love" faktiskt är något lyckligt.

För jag håller med, Jag har dejtat sedan jag var 15 år och börjar sakta men säkert bli utmattad.. Var är han någonstans?
Fast det är väl som de säger, man måste lämna och avsluta allt bakom sig och sluta bära omkring på den där ryggsäcken som tynger ner en. Det kan ta tid men man kommer alltid ur det hur konstigt det än är.

Precis som jag tror att man bara får ett visst antal hjärtslag som man ska klara sig livet igenom. (det gäller alltså att vara rädd om sitt hjärta och bygga det starkt) så får man nog en viss mängd tårar för varje person som står en nära. Vänner och familj finns det ingen begränsning på men killar de får bara sin beskära del. När man gråtit över dem så tar det sedan slut. Vilket kanske är tur. Jag skulle kunna leva i den där filmen helt klart. Men passar nog inte riktigt in med mina jeans utan märke och inget speciellt intresse för skor....

Så när man minst annar det dyker han väl upp och vem önskar inte att få höra en "Mr Big" viska
Alltid min, alltid din, alltid vår.....
   Puss & Kram Antionetta

Gym el promenad

Det brukar vara frågan. Försöker att variera mig. Nu har det blivit gymmet två dagar i rad så imorgon blir det nog stavarna igen. Eller varför inte ut och springa en runda. Vi får väl se hur lusten faller på. Måste ju köra hårt denna veckan för på Lördag ska jag får massage. Det är med en såndär skräckblandad känsla jag går dit. Visst är det skönt men behöver ha bort lite spänningar i ryggen så kan göra ganska ont oxå. Får väl förlita mig på massören även denna gång.

Som sagt blev det gymmet idag, jag och 50 andra som står och trängs i en sal med stänger och hantlar. Det är ju inte riktigt som att lyfta själv där ute i gymet men bodypumpen fick några pluspoäng.
Brukar inte heller ha 50 personer runt om mig...... ibland får jag liksom leta upp promenadkompisar som här....

Någon som byggt mig en kompis ute i skogen.... MYSIGT. Dock så blir det som så många andra gånger, jag snackar mest.

Träna lugnt, Puss & Kram Antionetta


Söndag

Idag har julen städats ut till minsta tomte. Känns lite tomt nu. Men nu har man ju fått njuta av det några veckor.
Allt är inslaget i papper och inställt i förrådet. Allt rött är borta och ersatt med grönt i mitt bruna vardagsrum. Synd bara att man inte hade julgran för då hade man ju fått äta lite godis... Men icke då. Det är faktiskt den 11 jan idag och det betyder 11 dagar utan godis!! Måste få berömma mig själv. Tycker att jag varit duktig.

Och inte nog med det. Idag åkte oxå stavarna fram... Så det blev en runda med dem oxå. Så det blir extra poäng för mig.
Helt otroligt, varje gång jag har dem är det alltid någon som ska kommentera det; Har du glömt skidorna??
Men om de hjälper mig att få bort några kilo så bjuder jag på det......

Ta hand om er... Puss & Kram Antionetta

Vardag igen

Då steg man upp i morse när klockan ringde som man inte gjort annat. Jag som varit ledig i två veckor borde hoppa upp ur sängen och känna mig utvilad. Ändå hade jag svårt att sova och hoppade ur sängen gjorde jag inte kan jag lova.
Men i tid var jag och det var faktikst ganska trevligt att se alla på jobbet igen på det nya året.
Fast vissa saknades..... Ni vet vilka ni är!!

Öppnade datorn och slog upp mailen, höll tummarna men trots detta fanns det massor av mail och det värsta av allt; de man lämnade innan jul fanns kvar... Så jag får väl ta och lösa de problemen iallafall...

Så nu flyter väl vardagen på. Ganska länge innan nästa ledighet. Man får njuta av vardagen och hitta på lite roligt under tiden. Det är ju snart helg och jag har redan blivit bjuden på ett glas rött på fredag så det blir till att springa ett extra varv imorgon.

Puss & Kram Antionetta


Inget att göra??

Känns det som om ni har alldeles för mycket tid att bara vara på eller vill ni koppla av innan ni somnar.... Ta då mitt goda råd och skaffa er en bok av Åke Edwaldsson. Här nedan ser ni titlarna på det han skivit. Själv lyssnar jag just nu på Vänaste land i bilen och precis läst ut Nästan död man. 
Jag lovar er ni kommer inte ångra den tiden ni läger på dessa böker. Att följa Kommisarie Eric Vinter är precis lagom. inte för blodigt, inte för läskigt, inte för mycket utan precis lagom......
 

  • Till allt som varit dött (1995)                                Gå ut min själ (1996)
  • Dans med en ängel (1997)                                 Rop från långt avstånd (1998)
  • Genomresa (1999)                                               Sol och skugga (1999)
  • Låt det aldrig ta slut (2000)                                  Himlen är en plats på jorden (2001)
  • Segel av sten (2002)                                             Jukebox (2003)
  • Winterland (2004)                                                  Samurajsommar (2005)
  • Rum nummer 10 (2005)                                      Drakmånad (2006)
  • Vänaste land (2006)                                             Nästan död man (2007)
  • Den sista vintern (2008)

  • God läs stund på er...... Puss & Kram Antionetta


    RSS 2.0