Dags för helg.


Ja då var det halloween igen... Åren går fort. Vissa år är det ett väldigt knackande på dörren om godis. I år har inte en enda knackat..... Tur för jag har inget godis så jag hade väl fått en dörr full av ägg isåfall....
Men halloween är ju faktikst inte bara fest utan det är ju oxå allahelgona.... Så även om jag kommer klä ut mig till dracula eller häxa imorgon så kommer jag oxå gå till kyrkan och tända ett ljus för alla de döda som saknas i mitt liv och mina närmaste vänners liv.

Så ha en riktigt bra helg... och ni som svänger de lurviga på stan..Glöm inte ha reflexet mer er till hemvägen..*hahahaha*

Puss & Kram Antionetta
 

Höstens accessoar

Snacket runt lunchbordet idag var höstens viktigaste accessoar... Scarfen. I stickad version....
Jag var på modevisning förra veckan och det var väldigt mycket prat om scarfen. Och vad många det fanns i olika former, färger och storlekar. Hur ska man kunna välja??

Så nu eftersöker jag någon som kan sticka, vill ju ha en enkel men fin och i vald färg. Funderar på en lila då det verkar vara höstens färg, men en svart är ju oxå fint. En blå ska ju visst passa min ögonförg.
Som i tidigare inlägg önskade jag att skolan lärde ut kodning, nu saknar jag att jag inte fick lära mig att sticka i skolan. Eller fick jag det, där någon gång på högstadiet... Glömt är det nu iallafall.. de där mattetalen och årtalen om alla stora händelser var så mycket viktigare då.....

Så stickar du, hör av dig!!
Puss & Kram Antionetta


10 år sedan Backabranden

Kan inte förstå hur länge sedan det är. Det var året innan jag flyttade till Göteborg och just Backa.
Bodde i Norge men naturligtvis var det en stor tidningsrubrik där oxå. Tror inte att man kunde ta in några tankar om en sådan olycka då. Inte nu heller för den delen. Jag lider med alla som har upplevt det och har det som tunga minnen med sig hela livet och jag sörjer dem som omkom. Men jag ser oxå hjältarna som räddade andra och sig själva. Och då inte bara från branden utan livets alla vägval. För jag tror att de har påverkat många runt omkring sig vad gäller medmänsklighet och omsorg.
Idag har det varit cermonier runt lokalen och fackeltåg från stan. Jag själv har aldrig varit inne i lokalerna men hört att man kan besöka det och se hur det såg ut. Tror jag ska ta och göra det, Bara för att visa min respekt för de 63 som dog och de ca220 personer som blev skadade.
Nedan en länk till ett litet bildspel om hur det var då, den där natten för 10 år sedan.

http://wwwc.aftonbladet.se/download/flash/gbranden/gbranden.html

Jag har tänt ett ljus i fönstret, Har du??
- Love to the end of time.... Antionetta

Oväntad hemmakväll

Ja då fick man en kväll i soffan med myskläderna på. Riktigt skönt efter ett bad med massor av skum. Har idag besök av en kollega från Holland men var alldeles för trött för att gå ut och partaja med honom. Tur att han förstod...

Det jag känner att jag bara måste ventilera idag är faktiskttvå saker......
1) Varför fick man inte lära sig någon om programering och kodning i skolan när jag gick där. Finns säkert någon käck linje idag där man får lära sig allt sånt men typ på högstadiet skulle datakunskap vara ett ämne. Jag kommer ihåg att på Nordenbergskolan (Olofström, Blekinge för er som inte vet) hade vi datakunskap på måndagar en timme en hel termin!! Det ni.. Vi fick koppla ihop massa sladda och så lyste en lampa när man hade skrivit tillräkligt mycket med ettor och nollor. Men det här är ju en helt annan sak... ta tex den här bloggen.... Herregud, det är ju en hel vetenskap!! Fast riktigt kul.. Skull nog till och med kunna gå en kurs.

2) Reflexer.... Varför använder vi människor inte reflexer mera. Det är ju helt omöjligt att se en vuxen människa i svarta byxor och svart jacka om man inte har reflexer. Och använder inte vi vuxna det så använder inte barnen det heller...
Undra vad man ska göra för att folk ska fatta.. Jag har nu satt en i varje jacka och kommer tjata om detta hela vinern antar jag...För jag är ju bilförare som inte vill köra på någon.Så snäll, kom igen...... använd de små härliga björnarna eller någon annan söt figur!!

Puss & Kram Antionetta


Måndag och det regnar

Ja då var det måndag... ny vecka med nya möjligheter skulle min far ha sagt om han sett mig i morse med håret på ända. Jag kanske inte var lika optimistiks men tyckte ändå att jag klarade frukost och morgonbestyr med ett halvt leende på läpparna.
Har börjat lyssna på Hening Mankells "Kinesen" på cd bok.... Med skräck blandad glädje körde jag till jobbet... Vilka röster och egenheter det finns. Kändes lite motigt att ha så kort väg till jobbet, hade gärna hört några kapitel till.
Jag som gillar att läsa har dock funnit min överman i denna konst. Att lyssna på någon annan som läser är ju så härligt. Specielt eftersom de gör så roliga röstlägen för de olika personerna. Tänk på det nästa gång ni lyssnar på något... Man kan få många skratt av det....

Har fått mig en nackmassage idag oxå.... GUD VA SKÖNT!!!! Kompisar med kunskaper är väldigt bra att ha....Tack massor för att jag nu kan röra mig lite mera normalt igen. 

Ha en bra början på denna veckan!!
Puss & Kram Antionetta 

Välkommen till min del av världen!!!

Ja då var jag här..... Jag har längtat, bävat, fantiserat och oroat mig för det här, Men nu är jag här. Detta är MIN BLOGG!!

Vissa dagar kommer det bara bli små citat som berör livet, andra dagar blir det vinklade åsikter från mig. Ibland kanske du kan läsa om dig själv, antingen känner jag dig och du har berört mig den dagen eller så stöte jag till dig på bussen.

Så luta dig tillbax och låt dig roas av mig och mina åsikter....

Puss & Kram Antionetta


RSS 2.0