Sekundrar

Läste idag i en tidning (och allt man läser i tidningen är sant) att sekundrarna kommer ta slut den 19 januari 2038.
Det skulle bero på att vi oftast använde ett operativsystem idag som bara är 32-bites. Och det rymmer bara ett par miljarder sekunder. Så lösningen är att ha ett 64.bites system. Kanske inte så lätt att byta. Men nu snackar vi stora datasystem, inte våra mobiler mm.                                                                   Se hela bilden

När klockan i datorerna räknar en sekund över 2038 så kommer allt slå om – och systemet tror plötsligt det är fredagen den 13 december 1901.
Lucia och fredagen den 13........ najs!!

Vet itne riktigt vad jag ska tro... men läste sedan bland kommentarerna att någon hade skruvat fram sin nyligen inköpta Acer, denna klarade övergången helt strålande från den 18 tll 19 januari 2038, men det roliga i hela testet är att när tman testade från 2099 till 2100 så hände det grejor.. Den slog över till 1980 istället. Men vad behöver vi bry oss om det.. Lever inte då!


Jultomte

Konstigt, varje år så hinner Tomten liksom inte stanna till hos oss. Han lämnar alltid paketen under granen och lämnar ett meddelande att vi får hjälpa honom med utdelningen.... Så har det varit sedna jag var liten.
Men rimmen ska läsas och alla paketen ska delas ut. Det är så mysigt och det blir massor av skratt.

I år fick tomten konkurrens av två stycken nissar......Jag har inte bestämt vem jag tyckte var sötast...
                                             

Blekinge natur

Julhelgen är ju inte så mycket mera än mat, godis och slap framför tv'n. Som tur är så har familjen Håkansson samlat på sig ett par hundar så någon lugn och ro blir det liksom inte.
Fast det är väl det som räddar än från behöva rulla hem till göteborg igen.

Jag tog de två damerna på julafton och pulsade iväg i snön..... Man blir så hänförd av den vackra naturen. Visst jag är uppväxt med den men kan inte få nog ändå. Skogen ger en lika mycket ro i själen som vattnet gör.

 

Dan före dan...

det närmar sig med stormsteg. Nu är det dan före dan före dopparedan. Helt otroligt att det redan är här. Känns så konstigt. Speciellt eftersom jag fortfarande är i göteborg och inte hemma i Jämshög ännu. Men imorgon rullar min lilla svarta fara och jag neråt. Ska bli skönt.

Under hela december har jag ju öppnat ett paket om dagen som min syster och mamma så snällt fixat till mig. Det har varit väldig blandad kompott. Men varje morgon har jag fått ett gott skratt. Ibland något jag verkligen behöver, ibland bara något väldigt gulligt.
Men den absolut roligaste var nog denna nedan..... För jag har absolut ingen aning om vad jag ska använda dem till.
                                                             
Men så har det varit massor andra roliga, tyvärr inga vinster på lotterna men det värmer i hjärtat ändå.
Här komemr ett urval av de senaste dagarna.....
                                            




Julpyssel

Då närmar sig dopparedagen med stormsteg.... Kan man så här nära jul få ett par extra timmar att förvara?? Jag skulle verkligen behöva dem!

Men idag lördag blev det en dag i mysbyxor med glögg och musik. Rensade köksbordet och satte igång med min pysselhörna. Nästan alla julklapparna är inslagna. Fattas bara några små vänner som ska inhandlas imorgon.
Lät fantastin flöda och hämta några ideer från glömda gömmor i huvudet. Önskar bara att man kom ihåg mera från alla inlsagnings program man sett. Nästa år ska jag nog försöka gå en sån där pyssel / scrapping/ presentinslagnings kurs...... Det hade nog gjort humörsvägningarna mindre.

Men nu är det nästan klart för i år... bara den allra svåraste biten kvar.... rimma. Så nu de sista 5 dagarna har jag att göra mellan arbetspassen.

                                      

Kyrkobesök

Efter en tupplur i bilen... för gud va svårt det är att vara vaken när någon annan kör... så klev vi ut i det lilla samhället Holst. Även om byn var liten så hade den en magnifik kyrka.
Väldigt annorlunda, kolla in tornet. Orgeln innuti var väldigt vacker och biktbåsen hade fina träsnitt.
Ett ljus blev tänt i denna kyrkan för mina nära. Stämmningen kändes rätt och Maria statueten var väldigt vacker precis som alla målningar i stenkyrkan.

   

Jul på Liseberg

Då var det dags för en tradition igen....Å jag kan inte hjälpa det men jag älskar traditioner av detta slag. Men å andra sidan kanske det inte blir traditioner om man inte gillar det... Eller??

Iallafall vi och en väldigt många andra tog oss till Liseberg för att jul mysa riktigt ordentligt. Det blir väldigt mycket julkänsla när man kommer in bland alla bodarna.
Tyvärr kan jag inte skriva vad jag handlat för då kan ju en och annan julklapp avslöjas men lite smakprov kan ni ju få. Jag Köpte en påsa te med namnet. GÖR GOTT, Kan de vara annan än gott. Luktade gott iallafall, den påsen får följa med till holland nästa resa. Även en julkorv blev inköpt och den följer oxå med i packningen till veckan. Lite svenskt ska de väl få smaka.

Men vilken show det är med alla lamporna, en isshow av Partille isprinsessor hann vi se slutet på och så ett gäng gatumusikanter fick våra gamla ben att hoppa. Och en kopp choklad med grädde fick förgylla lördagskvällen. Trevligt värre!!!
 

Julkalender

Ja då var det december och nedräkningen till julafton har börjat. Ljuse är tänkda på bordet med nummrering, adventsljusstakar står uppe så vi kan räkna ner veckorna, Chokladkalendrar, tv-kalendrar mm.
Men jag har nog fått en coolaste av dem alla i år. Och allt detta har jag att tacka min lilla sis för. Hon har i år gett mig denna fantastiska julkalender
                                                              
Ett litet paket ska öppnas varje dag... vissa av dem inte så små heller. Men det är så spännande. Jag känner mig som ett litet barn på morgonen. Kommer på mig själv med att stå och le när jag öppnar det och njuter av varje sekund.
De tre dagarna som varit har följande saker varit i "luckorna"

                                 

RSS 2.0