Bazar

Man kan ju tro att det ända vi gör här i Holland är äta ute på fina resturanger men så är absolut inte fallet. Men att skriva om jobbet jag gör hela dagarna och kvällarna är inget kul alls så det får bli detta istället.

Igår onsdag åkte nästan hela gänget vidare till Rotterdam för att äta middag. Åt på en Marocian resturang. Blev en blandad måltid. Vi beställde typ en buffe fast bara fär vårt bord. Så det blev kött, kyckling, lax och så någon vit fisk oxå. Salladen var underbart gott till. Ett gls rött vin slank oxå ner.... Allt detta för endast 260kr... hihihih. Det fanns ljus överallt, riktigt mysigt faktikst.
                                               
Idag torsdag promenerade jag och en kollega från USA till en björn resturang. Igentligen är det som ett steak house men heter björn någonting på holländska. Det blev en stek med sallad. Och så för ovanlighetens skull en öl.
Får nog börja röra på mig lite mera om jag ska fortsätta äta såhär.....

Middag

Då har man landat i Holland, närmare bestämt i utankanten av Rotterdam, en liten byhåla kallad Barendrecht. Här finns huvudkontoret för företaget jag jobbar på. Nästan som ett andra hem snart, haft väldigt många nätter på detta hotellet Van der valk. Otroligt långa och jobbiga dagar men oxå massor av skratt med vänner.

Detta var första dagen på en lång vecka som väntar oss. Data träning för halva styrkan som jag jobbar med i Europa.
Känns bra även om det blev väldigt många timmar framför datorn. Men samtidigt tycker jag att det är kul så det är väl tur det. Vi avslutade dagen med en middag tillsammans.... Nästan alla följde med, så det var en blandad skara av engelsmän, fransoser, amerikanare finskar och så jag såklart!!


Själv åt jag en stek med sallad.. Väldigt gott. Lite äppelmos slang allt ner oxå!! Gott och trevligt!!

Biltvätt

Min älskade svarta fara har blivit tvättad. Man får ju passa på medans man är hos föräldrarna så man kan göra det gratis utanför huset.
Dock väldigt varmt på vändplatsen när solen steker mot asfalten. Speciellt eftersom det var mellan skurarna och gummistövlarna var på.
Visst blev den fin men gud va man hittar repor och annat skit på bilen.

Så här är jag in aktion.


Och så här blev resultatet.

Smultorn

Har man tröttnat på att plocka och äta blåbär så finns det ju andra godsaker att hämta från naturen.
Jag kommer nog visserligen aldrig att tröttna på blåbär för det är ju helt klart en favorit, men ombyte förnöjer.

Då kan man övergå till Smultorn. Det är så sött och så otroligt söta små plantor. Varje sommar så brukar det finnas ganska gott om smultorn hemma i föräldrarnas trädgård. Det brukar bli så man kan små äta-lite och man kan få en omgång eller två till filen på morgonen. Men i år fanns det mer än det och hemma hos Farmor var det smultonplantor överrallt. Så det blev massor att plocka.
                                         
Så ingen är nöjdare än jag som fick med mig några potioner hem till morgonfilen. Jippie!!

Blåbär

Ytterligare än tradition är avklarad för familjen Håkansson, åtminstone halva styrkan.
Jag har varit hemma i Blekinge i helgen och plockat blåbär. Det var lika roligt, lika blå händer, lika ont i ryggen, lika dan träningsvärk som alla andra år. Men det som slår allt är att det är alltid lika gott, både när man plockar dem som när pajerna med vaniljsås serveras. Och naturligtvis bjuder det på många skratt. Speciellt eftersom vi i år lärde hundarna i familjen att plocka och äta sina egena blåbär, Ni skulle se det dem i blåbärsriset... Det är en syn!!
Min mamma bjöd på en helt otrolig blåbärskaka som kommer bli en återkommande dessert hoppas vi. Och så den traditionella blåbärspajen.... Att det kan vara så gott det som naturen bjuder på....

Så bär det då iväg mot skogen, visst är de söta!!


Vi letade reda på favoritstället och fick ihop en hel del men myggen var inte riktigt på vår sida. Men nedan ser ni resultatet!! Ska bli så gott till filen en mörk novembermorgon när jag behöver ha humöret på topp!

Jägarexamen

Så var det gjort... MIn lillasyster har tagit jägarexamen... Ett stort grattis till dig sis. Jag är så stolt över dig. Att du som är nästan vegan kan ge dig in på något sådant. Helt otroligt!!
Men det är väl så att hittar man någor man brinner för så blir det riktigt kul.

 Så alla små söta kaniner, harar och fåglar, Se upp för här kommer en med börsa!!

http://www.jagareforbundet.se/viltvetande/kortaartfakta/vildkaninkortom.asp
  http://www.nrm.se/sv/meny/press/pressmeddelanden/pressmeddelanden/2006/brutusostlingnupanaturhistoriskariksmuseet.2930.html 

Med hundarna Pricken och Harry gör du snart succe i skog och mark!! GRATTIS!!


Självmordsklinik

Visst inte ens att det fanns men jodå i Schweiz finns det en. Där har det varit lagligt emd dödshjälp sedan 1940-talet.
Läste om ett engelsk par som fått nog av livet, sjuksommarna började bli jobbiga och efter 54 lyckliga år som gifta ville de nu i 80-års åldern lämna jordelivet. Somna tillsammans precis som de ville..... Låter nästan som ett manus för en film.
Trots allt känns det lite konstigt, eller? Jag kan tycka att det låter rimligt samtidigt som jag inte riktigt förstår. Vem vet vad som mer väntar än i livet om man hade valt livet istället??

På den här dödshjälpskliniken som varit öppen sedan 1989 har 947 personer avslutat sina liv i förtid. Av dem är det elva svenskar.... Men det står idag över 6000 personer i köp att få komma till dem och avsluta sina liv som de själva vill.

Ja vi lever ju i ett fritt land brukar vi säga men i detta fallet stämmer inte det då vi inte har dödshjälp..
Utan man lever firare i Schweiz....

En liten pojk!!

Vill igentligen bara säga GRATTIS till Sus & Majjo för att de fått ett andra tillskott till familjen... En liten son nedkom igår den 12 juli!! En pigg och glad prick på 3225kg och 50cm lång. Allt hade gått bra.....

Visst är det kul att veta att allt gått bra men varför detta med längd och vikt.. Är det något vi tjejer blir besatta av när vi blir mammor... Måste nog diskutera detta med Sus....
Så fort något får en liten sötis så berättas det om hur långa de är..... Jag är nog mera intresserad om de hade 10 tår och 10 fingrar och hur mamman mår....

Ja ja.... Jag längtar redan tills jag får träffa denna lilla vän som kommit till världen!! Fast presenten får nog vara till storasyster Märta istället... Hon är ju en riktig prinsessa!!

GRATTIS VÄNNER
Jag önskar er all lycka i världen med er familj!!
Kramiz, Kramiz!!

Planen gick i stöpet

Lördag kväll och jag har haft en lång vecka. Planen var att bara ta det lugnt och fica ett eget litet spa på kvällen.
Ägnade hela dagen i stan för att leta upp ett pat jeans till mig... Ingen roligt lek jag lovar. Men blev som alltid annars... efter att ha provat 50 olika jeans i väldigt många olika affärer så gav jag upp. Min kropp är inte formade för att gå i jeans. Så in på JC och köpte ett pat Lee jeans exakt lika dana som jag hade innan bara två storlekar mindre... Ja,ja.. Nästa gång kanske det blir något nytt..... Vem vet.

Iallafall lördagskvällen skulle börja med en joggingrunda och sedan bara mys i soffan med fruktsallad och spa för händer och fötter. Då kommer första sms.... "Ska ut ikväll, hänger du på??" Nä jag har min plan men tack ändå... Sedan kom nästa från en annan person.... "Ölsugen??" Nä min plan ska hålla, har en lång vecka framför mig och helgerna är upptagna ett tag fram över. Sedan nästa sms.... Person tre försökte.... "Säker att du inte vill ha en öl??"
Här någon stans började jag tveka.... Kanske skulle ut ändå??

Så hamnade först på Que Pasa på Drottninggatan... Väldens minsta biljardbord med halverade pinnar att spela med.. Haahahah. Men kul hade vi!!
Aldrig varit här innan... altid kul med nya upplevelser.. Tyvärr fick de ett stort minus... dubbeltoaletter i all ära men kanske skulle städa dem på en lördagskväll??


Sedan blev det allt en miniturnering med basket på Babar... Gamla stammis-stället fast det ända som var sig likt var just basketen.... JAG VANN!!!



störd sömn

Vaknade inatt vid 23:30 tiden av att ett billarm gick igång ute på parkeringen. Vände mig om och tänkte; -Att folk skaffar billarm som börjar låta bara för att det regnar ute... Idioter. Det slutade inte låta så jag gick ut på toa och när jag återvände började jag fundera i mitt sömndruckna tillstånd. Varför låter det som en tuta och inte som ett larm.
Jag kommer aldrig kunna somna om nu. Jag gick fram till fönstret för att stänga det men kände då en ganska äklig doft av bränt gummi. Öppnade fönstret helt och minsann sär stod en bil på parkeringen och brann....
Jag som alltid ska vara så dukt ringde till 112 och berättade vad jag såg..... Vet ni vad hon sa operatören, Ni kommer inte tro det.
Är det säkert att du ser det för ingen annan har ringt och det gör det alltid i ert område.
Sedan small bilen, antar att bensintanken brann, den hörde hon och sa då att hon förstod och skulle skicka polis och brandkår.

Så jag är glad att det inte är min bil men känner verkligen medlidande för ägaren. Det är så mycket jobb med försäkringar och annat.


Citat

A word is dead when its said, some say. I say its just begins to live that day.
// Emily Dickinson

Födelsedagskalas

Ett kalas var jag allt bjuden till idag. Alexandra's dag idag.
Saft och tårta blev det men de som ville fick faktiskt kaffe. Lika fint ordnat som vanligt. Så härligt ute på altanen och naturligtvis massor av skratt.

Var bara tvungen att ta kort på buketten som kom från Alexandras svärföräldrar. Plockade i deras trädgård... helt underbara!!
  
Stor Grattis vännen!!

Jordgubbar

Idag blev det av... Tredje gången gilt!!
Tog några bunkar och åkte ut till jordgubbsfälten. Trots att det fanns moln på himmlen var det riktigt varmt, men det ska trotsas lite.
Gamla minnen från min ungdom kom direkt när vi blev tilldelade en rad. Många sommrar har jag tjänat mindre än vad jag förtjänade på att plocka jordgubbar i stekande värme. Jag var dock lyckligt lottad, min mamma hjälpte ofta till dessa tidiga mornar så jag skulle få ihop lite mera. Om jag inte minns helt fel tjänade vi 2,10kr per liter som vi plockade ihop...

Men nu var det alltså dags att bara plocka till sig själv, så visst plockade man ut bara de stora röda..... Fick ihop 3kg jordgubbar som nu ligger i frysen för kommande smooties. Ser jag verkligen fram emot. Åt dock ganska många ute på fältet oxå. Aldrig fel med en solmogen jordgubbe......

    

Världens park

Utanför vår gård här ute i backa så finns det en "bontanisk trädgåd". Konstigt att den blivit placerad just här men ingen kan vara gladare än vi som bor här. Det är faktikst otroligt vakert där, både vår, sommar och höst.
Idag strålade solen precis som innan och det är sådär härligt 30 grader ute. Så varför inte sätta sig och njuta bland alla blommorna en stund. Det var preis vad jag gjorde, tog med mig förra veckans se & hör och läste om alt skvaller.....
Vilken sommardag det blev....... Nedan ser ni vad jag såg medna sjga njöt idag;

                       
                                    


Sandstrand

Efter några timmars jobb fortsatte semesterdagen med sol och bad vid havet.
Körde inom kontoret och fixade lite som var tvunget att göras men sedan tog jag mitt gudbarn med familj och åkte till Åsa sandstrand. Aldrig varit där ute men väldigt fint. En av de finaste stränderna jag har varit på här i göteborg. Och då menar jag inte bara stranden utan hela intrycket. Liksom allt, som ljudvolymen, trevliga människor och väldigt städat och rent.
Glassen var dock lite dyr men det får man väl tåla....
Det blev kycklingsallad med pasta och grönmögelost.... Det sista petade jag dock bort. Annars var det väldigt gott. Mumsade på lite vindruvor och melon oxå. Vilken dag i solen. Kändes helt underbart.

Nästa gång blir det dock jordgubbar oxå för jag saknar dem...Inte blivit så mycket i år....får verkligen ändra på det.

                                          

Frissan

Fick en tillfällighet att ta en semesterdag... Riktigt gott.
Började med att gå till frissan. Min frissa är den bästa frissan man kan ha. Hon fixar alltid till det trots att hennes första mening är densamma varje gång. "Har du klippt dig hos någon annan sedan sist, Det är så länge sedan??" HAhahaha. Men hon börjar nu efter 10 år att lära sig. Jag går inte till någon annan. Bara väldigt sällan.

Så idag blev det bara lite finstil klippning. Lite uppklipp, lite kortare där fram och så tog jag lyxen att plocka och färga ögonbrynen. Känner sig som en ny människa när man går därifrån.
Fick det oxå stilat med lockar idag... Får nog börja lära mig att göra det där själv för attans vad snyggt det blir.

Det är så väldigt skönt att gå till frissan, hon masserar hårbotten vilket är helt gudomligt, tvättar och ger håret en inpackning som heter duga. Allt serveras men... det finns dock ett men....
När man sätter sig i den där stolen framför speglen så lägger sig liksom magen dubbel. Den är stor min mage det är jag helt medveten om men att den blir SÅ STOR..... Trodde länge jag var själv om att ha dessa tankar men läste faktiskt en undersökning för inte så länge sedan då ca varannan kvinna tänker på detta hos frissan. De ni!! Så sluta skämas för magen och fortsätt njut av behandlingen. Det ska jag, så här blev det denna gången iallfall......

RSS 2.0