1:a advent

Då var det dags.. bara fyra söndagar kvar innan jul. Att det kan gå så snabbt.
Det var bara att ta tag i det idag.... fast det bara är november.
Eftersom jag inte är hemma så väldigt mycket denna decembermånad då både holland lockar och såklart komma hem till Jämshög över julen så tänkte jag smygstarta lite med annat oxå.
Så i köket blev det faktiskt julgardiner och julstjärnor oxå. I vardagsrummet mina underbart fina advents-ljusstakar. Blir lika glad varje år jag tar feam dem.. De är ju så vackra!!

                                          


Fredagsmys...

.. med julinspirerad matupplevelse. Visst låter det fint!! Men vad gör man inte när man inte får ha julfest på jobbet!
Trevligt hade vi iallafall. Vår eminenta trivselgrupp på jobbet har slagit till med bravur. Det var en väldigt trevlig kväll. God mat - första skinkbiten och prinskorven är uppäten för i år. En och annan snaps hade vi samlat ihop - gav dock bort min då jag hade min svarta fara med mig. Roliga lekar - även om jag nu inser att jag ser väldigt lite på tv. En och annan dans blev det ju oxå när vå egen discjockey fick igång dansmusiken. Precis sådär LAGOM perfekt blev kvällen. Lämnade dansgolvet och förmodar att några tappra själar drog vidare ut på stan sedan.

      

HushållsNäraTjänster

eller vad det nu heter.... för mig städning......

Vill du ha hjälp med julstädning eller städning året runt kanske så kolla gärna in denna sidan om du lever i göteborgsområdet...

                                            www.stamgren.se


Ny säng

Då har IKEA gjort det igen... De har hjälpt till och inrett mitt sovrum. Jag har fått en helt fantastisk säng....
Kommer verkligen sova som den prinsessa jag är.
Min gamla säng har jag haft väldigt länge, försöker räkna ut hur länge men utan föräldrarnas hjälp går det nog inte. Pojkvännen sedan gymnasiet har iallfall sovit i den. Så det var liksom dags att byta ut den.

Då fick jag ju oxå passa på att ta en större... Hoppas ju att det ska sova en man i den snart.
Så nu är den på plats, benen ditskruvade och sängen bäddad.
Själv är jag ny duschad så jag sover sådär riktigt bra.... Det är nästan som att somna och vänta på tomten.

     

Wapnö

Julen närmar sig med stormsteg men det är så mycket jag vill hinna göra innan det så det gäller att planera sin tid in i minsta detalj.
Men kom så på att det inte funkar för mysfaktorn och för att kunna njuta av varje sekund.
Så det blir som vanligt i mitt liv rörigt och väldigt skoj!!

Var denna helgen nere en sväng i Halmstad hos min väldigt goa vän. Barndomsvän och allt. Som vanligt blev det massor av skratt och prat och ännu mera skratt.

Tog tillfället i akt och gick på julmarknad på "slottet" Wapnö. Tur med vädret hade vi och vilken julkänsla redan nu.... Naturligtvis blev det glögg med pepparkaka och så slog vi till med att äta lunch där oxå. Det blev vildsvinsrulle. Väldigt gott. Sedan fick vi ju smaka det mesta, från honung med mintchokladsmak till rökt älgkött och hemma bakat bröd. Vi njöt av allt!!

                                            

Blev ju lite inhandlat oxå. Köpte ett halsband med ett designat hjärta på, väldigt nöjd. Hemmabakat knäckebröd, tomtar, glögg, servetter och en massa annat. Är väldigt nöjd med alla inköp och minnena läggs til den positiva banken. 
                                       


Ö:a

   

Varit ute på Ö:a idag.... Där innanför 50-skyltarna på Tjörn är det en viss stämning och känsla. Det går liksom inte att komma ifrån. Vi tog en promenad ner till vattnet och småbåtshamnen. Jag är lika facinerad varje gång. Tycker det är helt fantastiskt. Man får liksom inspiration till att leva livet ännu mera. Njuta av varje sekund och bara komma ihåg allt positivt!!
Tyvärr åker man inte ut hit lika ofta som man borde.. Fast å andra sidan kanske ens vänner inte vill att man våldgästar dem varje helg. Men lite oftare skulle nog inte skada..... Promenaden idag gjorde mig bara ännu säkrare på mig själv. Jag älskar livet och ska leva det till fullo!!


Den Haag

Fick ju chansen att även uppleva Den Haag i Holland. Så jag har besökt staden där drottningen bor....
Och såklart fick jag mig en bild framför palatset.
Här shoppade vi mest.......
     

Men vi åt oxå en fantastisk middag på en kinesisk resturang. Vilket var väldigt gott.
   

Amsterdam

Staden med 1,4 miljoner invånare, hälften av dem är av utländsk bakrund. Cyklarnas stad! Men framförallt mest känd som en av väldens liberala städer. Här är sex & prostitution vanligt och öppet legalt. Droger är legalt och väldigt annorlunda kultur jämfört med oss.

Men mycket är vackert oxå. Shoppinggatorna är många, blomstertorget är en upplevelse med alla blommor och så naturligtvis alla husbåtarna som ligger i kanalerna.
Jag hade en strålande söndag i Amsterdam och här nedan ser ni några bilder av äventyret.

      

Rijksmuseum

Hade en eftermiddag på det kända museumet för Rembrandts tavlor. Det var en fantastiks upplevelse på många sätt. Spänderade över tre timmar där och vilken konst. Blir jag någon gång multimiljonär så vet jagv ad jag vill ha för tavla hemma... hahha
Här är lite kort på vad som förgyllde min söndags eftermiddag.
                             

Och självklart var jag ju tvungen att köpa två vykort av de två berömda verken, De Nachtwacht & Het joodse bruidje ( Nattvakte & judiska bruden)

                            


Världens skämt

I veckan har man gjort upp om världens roligaste skämt i Readers Digest. Tro det eller ej men sverige vann....
Eller rättare sagt en svensk vann. Jag måste ju dock erkänna att jag skrattade när jag läsa den... Och ett gott skratt förlänge ju livet så vad kan gå fel..... Tja läs själva....

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på. Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet. Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa:

– Anden landade på min mark och då är den min.Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa :– Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.Stockholmaren frågade vad det är för något.–Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.”

Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd. Då sa bonden:

– Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden.
                                                  Se hela bilden


Mys

Man kan göra det på så många olika sätt det här med att mysa.
Jag har ett väldigt stort behov av mys i mitt liv. Men det är olika beroende på om man är själv eller med vem man spenderar tid med.

Är jag själv så är det riktigt gott att ta en dusch och sedan en varm kopp te och bara njuta under filten. Det är mys för mig... Familjemys på fredagar är ju oxå en variant, tyvärr får inte jag uppleva det varje fredag men hemma i Blekinge hos föräldrarna har de öppen spis. Snacka om mys när man sitter framför den. Men om jag är med en nära vän är det mys att bara sitta jämte, prata och skratta tillsammans, Det är mys.

Men så finns det ju det här lilla extra, härliga myset när man är får sitta och ta på någon och bli omtyckt tillbax. Det finns liksom inget härligare..... Det är något jag som singel längtar mycket efter. Tur att jag har vissa som står mig nära så jag får uppleva detta iallafall.
För vad är bättre än att krypa upp i soffan nära en man som luktar man och bara få ta på lite..... DET ÄR MYS!!

Smootie

När tillskottet på en röd mixer kom till mitt kök.. ett lån av min mor som nog tyvärr inte kommer att ges tillbax på väldigt länge... så är det nästan en daglig företelse.
Bli det inte till frukost så blir det till kvällsmat. Att något så enkelt kan vara så gott.
Fast då måste jag ju säga att jag trots allt inte varierar mig så mycket. Det blir bären man plockade i sommras.... fast de börjar snart tryta......
Men jordgubbar, hallon och blåbär finns kvar till ett par veckor till. Smultronen är slut men det kanske inte är så konstigt... De var ju godast!!

Så här är min frukost i morse...... Blir du gäst kanske du kan få smaka....Har du ett bra recept så tveka inte att tipsa mig!!
                                   

Vardagslyx

Så länge jag har tid och råd kommer jag att unna mig själv vardagslyx. Det är liksom det som gör att livet är värt att leva med ett leende på läpparna.
Det finns många saker som för mig är vardagslyx, både små och stora......
Något som jag unnar mig är varma låååånga duschar, köra bil är verkligen vardagslyx, få tillbringa tid med familj och vänner. Äta hotellfrukost, gå på resturang, njuta av en kopp te med tända ljus. Ja typ allt som gör livet roligt och som gör att jag mår extra bra.

Men så finns det vissa saker som oxå är lite mera än vardagslyx, som man kan göra då och då men som krävs ett riktigt proffs för att man ska få....
För mig är detta att gå till hårfrissan. Jag har haft samma frisör i väldigt många år och jag kommer inte att byta på väldigt länge. Visst det är inget billigt tillfälle men oj vad man njuter både när man är där och efteråt.
Dessa timmar man spenderar där.. ja det handlar om timmar varje gång... är lyx!!

Denna gången blev resultatet såhär..... och jag är nöjd som vanligt!!

                                  

RSS 2.0